HC Energie Karlovy Vary

V zápasech nechceme před ničím uhnout, říká trenér Baďouček

Doslova od prvních vteřin směřovali karlovarští hokejisté za třetím vítězstvím v semifinálové sérii. Trefy Košťála, Bílka a Němce poslaly energetiky do sedmého rozhodujícího zápasu na jih Čech. O vítězi nedělního duelu bylo jasno už poměrně dlouho před koncem, přesto se diváci bavili až do poslední vteřiny. Vyhecovaný souboj totiž vyústil v množství potyček i pěstních výměn názorů. Nakonec se ale vše obešlo bez disciplinárních trestů, za což byl rád i trenér Václav Baďouček.
Trenér karlovarských hokejistů Václav Baďouček neskrýval po vítězném utkání spokojenost a zároveň se pokusil odhadnout průběh rozhodujícího duelu: „Jsem rád, že diváci mohli opět vidět kvalitní zápas. Stejně jako v předcházejících domácích utkáních jsme byli lepším mužstvem. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Jsem také rád, že Budějovice poznaly, že když to nejde hokejově, tak ani v osobních soubojích nemusí být úspěšní. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet v úterý v Českých Budějovicích. Otevřené je to na obě strany. Je možné, že vyhraje ten šťastnější, bude to velká loterie.“

Naproti tomu českobudějovický asistent Milan Černý postrádal u svých svěřenců celou řadu herních prvků: „Už od prvního střídání nám tam něco chybělo a scházelo nám to i v dalším průběhu zápasu. Nelze říct, že by nás zlomil ten první gól, dneska můžeme na výkonu hledat jen těžko nějaká pozitiva nebo časová období, kdy jsme byli lepší než soupeř. Těžko říct, zda bychom se dokázali rozehrát, pokud bychom tak brzy neinkasovali.“

Hosté z jihu Čech vstupovali do utkání s výhodou jednoho vítězného utkání v zádech. Jenže pomyslný finálový mečbol se jim začal velmi rychle rozplývat. „My jsme šli do utkání s tím, že dnešní utkání musíme vyhrát. Nechtěli jsme končit sezónu prohrou na domácím hřišti. Naši fanoušci si určitě zasloužili vidět tohle mužstvo jako vítězné. Jestli bylo páteční vítězství pro Budějovice psychickou výhodou? Takhle zpětně to vypadá, že asi ne,“ doplňuje Václav Baďouček.

O hlavní vzruch se ve třetí třetině staraly různé strkanice a nakonec i nefalšované bitky. Karlovarský asistent a někdejší výborný obránce hodnotí vyšší míru emocí s nadhledem, přizvává ale určitý strach z možných disciplinárních následků pro účastníky rvaček: „Obava z vyššího trestu tam určitě byla. Pozitivní je, že jsme až na jednu výjimku tyto rvačky nevyprovokovali. Do zápasu ale chodíme s tím, že nikde nechceme uhnout. Navíc jsou v sérii už nějaké nevyřízené účty, postupně se to střádá. Letos jsme s Budějovicemi hráli už pojedenácté! V závěru to proto jiskřilo trochu víc, než je normální. Každopádně to žádné velké excesy nebyly."

Související články

Ohlasy k zápasu | po 31.3.2008

Michal Dobroň: Budějovice to prostě neunesly

A team HC Energie | pá 28.3.2008

Vyprodáno - v neděli opět před plným domem!