HC Energie Karlovy Vary

My jsme bojovali, ale Slavia předvedla kompaktnější výkon, hodnotí zápas Josef Řezníček

Historicky první finálový zápas v Karlových Varech shrnul veterán české nejvyšší soutěže, Josef Řezníček. A že příliš nehýřil optimismem bylo evidentní. Ostatně atmosféra v hráčské kabině by se dala krájet. Zklamání, lítost, ale i víra v úspěch pro čtvrté finálovém klání, to vše bylo možné vyposlouchat ze slov tohoto výborného obránce. Co bylo dnes špatně, co naopak dobře a s jakými zbraněmi vyrukovat v dalších zápasech proti Slavii si přečtete v následujícím rozhovoru.
Jak byste zhodnotil dnešní utkání?
V první třetině jsme byli dobří. Poté přišlo časté oslabení, které jsme ale ustáli a i když jsme prohrávali, tak jsme se dostali do vedení. Ale to samé se povedlo i Slavii, a tak zvítězila.

Čím myslíte že bylo to vítězství Slavie způsobeno?
V přesilové hře vstřelila vyrovnávající branku a ten vedoucí gól byl takový, s odpuštěním, ušmudlaný, ale bohužel takové platí a na takové se v playoff hraje. My jsme sice bojovali, ale Slavia tady předvedla velice kompaktní výkon s obrannou činností, takový chytřejší hokej.

Co Vám scházelo v dnešním zápase?
Scházela nám ke konci síla, promluvila do toho i dost velká přemotinovanost, byl vidět i chaos z naší strany. Taky jsme nedonutili Slavii, aby se dostala trošku pod tlak a dělala fauly. Ty jsme dělali nakonec my a nebylo to zkrátka ono.

Vypadalo to, že to nejhorší jste si odbyli ve druhé části prostřední třetiny, přežili jste několik oslabení a dokázali ten zápas otočit.
To byl přesně ten moment, kdy jsme si říkali, že těch oslabení nesmí být tolik a když jsou, tak se musí odbránit. Pak se ukázalo že to na to mužstvo dolehne, když má plno přesilovek a nedaří se je proměnit. My jsme to potvrdili dvěma brankami a šli jsme do třetí třetiny s vedením.

Rozhodlo i trošku nešťastné vyloučení za zdržování hry, i když těch emocí v zápase je plno a nedá se s tím nic moc dělat.
Je to takové nešťastné pravidlo a nám se to povedlo takhle vyhodit v nejmíň vhodnou dobu. Myslím si, že ty oslabení pět na tři bráníme skvěle, dlouhou dobu jsme je drželi v šachu, ale Bednář to prostě hodil přes ležícího obránce a v tomhle je střelec par excellence. Trošku smůla, i to vyhození, ale to se stává.

V playoff jste na domácím ledě ještě neprohráli. Spoléhali jste před zápasem na tento fakt?
Maličko jsme měli výhodu před zápasem my, ale tahle série je úplně jiná, narazily na sebe jiné styly, jiná mužstva, podle toho se to také bude úplně jinak vyvíjet . Možná bude zítra Slavia ve výhodě, bude hrát s větším klidem, ale zase když se to mužstvo moc uklidní, tak to bude hrát do not nám.

Co se do toho čtvrtého zápasu dá vymyslet?
Vymyšlené už to je, Slavia má výborné hokejisty – techniky, chtěli bysme na ně hrát více do těla, ale jsou tak šikovní, že to dost dobře nejde. Soupeř také předvedl výbornou obranu ve středním pásmu a to je základ jeho úspěchu. V první třetině jsme si přesně na tomhle vylámali zuby.

Takže by se dalo uspět s jakou taktikou?
Hrát to co Slavia. Bránit střední pásmo a od toho se to potom všechno odvíjí.

V dnešním zápase Vás opět podržel vynikající Lukáš Mensator
Určitě. Lukáš byl opět vynikající, vychytal dvě nebo tři tutovky a výsledek mohl být daleko jednoznačnější.

Nějaké předsevzetí do čtvrtého zápasu se Slavii?
Doufám, že se to zítra otočí, budeme mít i trošku více toho štěstíčka a že to bude to lepší.

Související články