HC Energie Karlovy Vary

Marek Melenovský: Kdyby nám odskočili o dva zápasy, tak by to bylo špatné

Včerejší bravurní zápas, který více než jasně a zřetelně smazal slávistický náskok, potvrdil, že podceňovat karlovarský tým se rozhodně nevyplácí. Slávisté uchlácholení předešlou výhrou jakoby si řekli, že když to vyšlo v úterý, asi to nějak vyjde i ve středu. To ovšem narazili. Energie se předvedla v celé své kráse. Toto je finále, jak má být, souboj dvou rovnocenných týmů, nikoliv souboj Davida s Goliášem, či velkoklubu s outsiderem, jak je tento duel také někdy nazýván. To potvrdil i Marek Melenovský.
Marku, dnešní zápas se Vám asi příliš těžko hodnotit nebude, že?
"Dnešní zápas byl opravdu super, sami jsme to všichni viděli, moc je nepodrželi gólmani, my do čeho jsme práskli, to tam spadlo. Důležitá byla první branka, potom jsme tam dalších sedm ještě přidali, takže paráda."

To kouzlo prvního gólu hraje v sérii velkou roli...
No tak určitě, tam se to láme. Když se dá první gól, nějakou dobu se to udrží, potom se přidají další, tak pak to nemá chybu. V tom minulém zápasu jsme také dali první branku, ale strašně rychle jsme přišli o vedení, neudrželi jsme to. Teď jsme to udrželi, napadaly tam další střely a výsledek je takový jaký je.
Oproti předešlému zápasu jste hráli podstatně aktivněji a málo jste pouštěli slávistické útočníky dopředu.
My jsme si víc drželi střední pásmo, hráli jsme důsledněji. Včera jsme hráli vyblázněně, moc jsme na to tlačili a dnes jsme se zklidnili. Na té hře to bylo vidět, útočili jsme do brejků a stříleli jsme góly.
Ta snaha byla očividně veliká, zápas se vám opravdu povedl. Berete to také jako takovou odvetu za úterní prohru?
Tak my hlavně koukáme na to skóre. Je to 2:2, kdyby nám odskočili o dva zápasy, tak by to bylo špatné. V sobotu jedeme k nim do Prahy a porveme se o vítězství.
Ano, v sobotu pokračuje série v Praze. Jak Vy to tam vidíte?
Už jsme tam dokázali jednou vyhrát, takže my tam jedeme pro vítězství a uvidíme.
Stadion ovládla euforie. Jak Vy sám si to užíváte?
My si to všichni užíváme, jak fanoušci, tak i my hráči. Je to opravdu euforie, je to super. Hlavní je, že hrajeme důstojnou roli, že jsme rovnocenný soupeř. Máme na kontě dvě vítězství a budeme se snažit dotáhnout to do toho absolutního vítězného konce.

Související články