HC Energie Karlovy Vary

Petr Mudroch: Štěstí nám přálo a my jsme mu šli hodně naproti

Výhra střídá prohru a bude z toho rozhodující sedmý zápas, kde půjde doslova o vše. Pokud bychom brali včerejší šestý finálový match jako takové zahřívací kolo, tak by Energie uspěla na výbornou. Energie zvolila skvělou taktiku, při které šance střídala šanci a vyjma některých škobrtnutí byla dominantním týmem. Jak viděl zápas obránce Petr Mudroch a hlavně co očekává od sedmého finále?
Bylo to velice těžké utkání a nám nezbývalo nic jiného, než vyhrát. Myslím si, že jsme předvedli obrovskou sílu, kterou má mužstvo tady ve Varech celou sezónu. Dali jsme dva rychlé góly na začátku, druhá třetina byla taková houpavá, ve třetí třetině začala Slavia trochu víc tlačit, ale třetím gólem jsme se sklidnili. Štěstí přálo nám a my mu šli hodně naproti.

Od začátku hry bylo několik gólových šancí a stačilo vždy jen málo. Čím to, že až na krásné čtyři branky ostatní střely nevyšly?
Tak to play off je hra celého mužstva, ale hlavně v ní vynikají gólmani. Dneska nás už poněkolikáté Lukáš Mensator výborně podržel. A kdybychom měli ještě o trošičku víc toho štěstí, tak bychom třeba už dnes rozhodovali definitivně.
Vy jste měl tu možnost také si dnes vstřelit branku, tak jaký to je pocit?
No, je to dobré. Když vstřelíte gól, tak je to dobrý pocit.
Naposledy se tedy mužstvo stěhuje do Prahy, kde se rozhodne. Co od tohoto zápasu očekáváte?
Ta série je znovu otevřená a myslím si, že v tom sedmém zápase není výhoda domácího prostředí zase až taková. Protože tam bude na obě mužstva vyvíjen obrovský tlak a bude to zápas o jedné chybě, která teoreticky může rozhodnout celé to finále.
Byl odehrán poslední zápas této sezóny v Karlových Varech. Byla to sezóna více, než úspěšná...
Byla to sezóna výborná, myslím si, že nad očekávání všech. Bylo to takové poslední vystoupení, kterým jsme chtěli fanouškům poděkovat, protože byli celou dobu úžasní.

Související články

A team HC Energie | ne 13.4.2008

"Lístkové šílenství" odstartovalo