HC Energie Karlovy Vary

Hokejisty čeká první zkouška, přijďte se zchladit do Dolní Kamenné

Úvodní vystoupení v rámci zápasové přípravy na novou sezonu čeká hokejisty Energie již tento čtvrtek, kdy od 17:00 na svém ledě přivítají HC MOUNTFIELD. Utkáním s Jihočechy v minulé sezoně nikdy nechyběl náboj, hned dvakrát je navíc okořenila příchuť semifinále. Možnost zhlédnout zajímavé utkání a zároveň si odpočinout od tropického počasí se majitelům permanentních vstupenek nabízí zdarma, běžné vstupné k stání pak činí 30 Kč, za sezení zaplatíte 60,- Kč. Pokladny budou otevřeny hodinu před utkáním a zakoupit zde můžete také permanentní vstupenky k stání v ceně 1400,- Kč.

Aktuálně z jihu Čech

Přestože kádr HC Energie doznal přes léto jen minimálních změn, lze v poslední červencový den na karlovarském stadionu očekávat zápas zcela jiný, než jaké byly k vidění na přelomu letošního března a dubna. Předváděný způsob hry jistě ovlivní i zápasové premiéry nových trenérských dvojic na obou lavičkách. Jen několik dní po nečekaně brzkém konci sezony oznámil svůj odchod na jihu Čech velmi oblíbený kouč Josef Jandač, brzy jej následoval i asistent Milan Černý. Zatímco Jandač si ve funkci asistenta trenéra národního týmu od klubové práce odpočine, jeho bývalý kolega kývl na nabídku prvoligové Kadaně. Jihočechy tak v novém ročníku povede duo Ernest Bokroš a Jan Tlačil.

Příchody a odchody se samozřejmě nevyhnuly ani samotnému hráčskému kádru a jejich soupis obsahuje i několik zvučných jmen. Tým opustili útočníci Viktor Hübl a Kamil Brabenec, obránci Petr Zíb, Filip Novák a Lukáš Bolf a brankář Jan Chábera. Novými posilami Mountfieldu se naopak stali útočníci Ivan Huml s Radkem Dudou, obránce Lukáš Poživil, pozici brankářské dvojky by měl zastávat juniorský reprezentant Jakub Kovář, jenž se vrátil z jednoročního působení v OHL.

Příprava

Hlavní porci přípravných zápasů hokejistů Českých Budějovic i karlovarské Energie obstará Tipsport Hockey Cup, v rámci kterého se loni tyto celky setkaly v semifinále. Obě mužstva mají v plánu také konfrontaci s evropským hokejem, Budějovičtí míří do Německa, Energie do Švýcarska.

THC – skupina A         THC – skupina B
Litvínov                České Budějovice      
Kladno                  Vrchlabí
Ústní nad Labem         Plzeň
Chomutov                Znojmo
Karlovy Vary            Slavia

Související články