HC Energie Karlovy Vary

Dorost ladí sestavu, ve čtvrtek doma s Kladnem

Příprava na extraligu dorostenců je v plném proudu. Ke druhému zápasu si mladí energetici pozvali stejně starý tým Kladna. Po vítězství nad Chomutovem je čeká ve čtvrtek 31. července od 12.30 hodin další těžký soupeř. „Náš kádr čítá pětadvacet hráčů, tak i proti Kladnu budeme zkoušet všechny formace. Trochu nás brzdí nachlazení čtyř mladíků, ale s tím nic nenaděláme. Podle mého je to tím, že se kluci ještě neaklimatizovali na chladné prostředí na stadionu a na horké počasí venku,“ hlásí z tábora dorostenců kouč Karel Mlejnek (na snímku). Nezahálí ani junioři. Ti se poprvé představí na vychlazeném karlovarském stadionu v pátek od 12:30 proti Litvínovu.
Karlovarský trenér chce pokračovat v pravidelném střídání formací až do turnaje O pohár hejtmana Karlovarského kraje, který se uskuteční v Karlových Varech 16. a 17. srpna. „V tomto rytmu budeme pokračovat i během turnaje. Pak se sestava ustálí a další čtyři přípravné zápasy už budeme nastupovat ve složení, ve kterém chceme hrát extraligu,“ pokračuje trenér Mlejnek.

Lodivod dorostenců se rozhodl zpestřit přípravu tím, že jednou za čtrnáct dní chodil s hráči do tělocvičny R.W.I. trust na „Čerťáku“, kde trénovali pod vedením specialistů box. „Pro nás všechny to bylo určité vystoupení ze stereotypu, kterým celá příprava prochází. Trenéři z bezpečnostní agentury pro nás připravili tréninky, které byly zaměřeny na dynamiku a na sílu,“ přidal kouč Mlejnek a připojil i přání: „Pokud to bude jen trochu možné, tak bych chtěl v příštích letech s boxem v přípravném období pokračovat.“