HC Energie Karlovy Vary

Mládež bojovala v další přípravě s Kladnem

Karlovarští junioři odjeli k prvnímu přípravnému zápasu do Kladna. V bojovnému utkání sice sahali po vítězství, ale nakonec se misky hokejových vah přiklonili na stranu Středočechů. Stejné složení měl i čtvrteční duel dorostenců na karlovarském ledě. A i zde se Kladenští mohli radovat alespoň z remízy.
Junioři napoprvé neuspěli
Na první přípravný zápas nového ročníku extraligy vyrazili junioři Energie do Kladna, kde změřili síly se stejně starým výběrem místních okenářů. Lépe do utkání vstoupili Středočeši. Po první části vedli 2:1. Energetici ve druhém dějství přidali na tempu a podařilo se jim hru i skóre vyrovnat. Třetí třetina se nesla ve znamení vysokého nasazení a bojovnosti z obou stran. Při závěrečné siréně se ale více radovali domácí, když dokázali strhnout vítězství na svou stranu. „Pro nás, jako pro nové trenéry to bylo především poznávací utkání. Chtěli jsme vidět co nejvíce hráčů při samotné hře. Nicméně kluci přistoupili k zápasu velice bojovně a výsledek mohl být i opačný,“ popisuje své dojmy z úvodního duelu sezony kouč Jiří Neubauer.
Junioři: HC Geus okna Kladno – HC Energie Karlovy Vary 3:4 (2:1, 1:2, 1:0)
Branky Energie: Hampl, Topinka, Vaněk.

Dorost hostil Kladno
To, že vedení o dvě branky nic neznamená, se ve čtvrtek přesvědčili dorostenci Energie v prvním přípravném utkání na vlastním ledě. S vrstevníky z Kladna remízovali 3:3. Energetici vlétli na svého soupeře jako uragán. Na začátku osmé minuty se poprvé mezi tři tyče trefil Winkler a za necelé tři minuty se Karlovaráci radovali podruhé, když si na hokejku druhý zářez udělal opět Winkler. Kladno nesložilo své zbraně a na začátku 14. minuty korigoval stav Papírník. Druhé dějství začali také lépe domácí. Po 59 vteřinách od úvodní buly se prosadil Jaromír Kverka. Hra se posléze přelévala z jedné strany kluziště na druhou, ale branky se necelých šedesát diváků už ve druhé části nedočkalo. Ve třetí třetině si energetici vytvořili řadu šancí, ale všechny zahodili. Následovat musel trest. Devět minut před třetí sirénou vstřelil kontaktní gól Butor. Poté se hosté vrhli do útoku a přineslo jim to ovoce. Sedm minut před koncem vyrovnal na konečných 3:3 Steincauf.
Dorost: HC Energie Karlovy Vary – HC Geus okna Kladno 3:3 (2:1, 1:0, 0:2)
Branky Energie: Winkler 2, Kverka.