HC Energie Karlovy Vary

Nechceme to brát s rezervou, ujišťuje Lukáš Sáblík

Po letní přestávce chytal poprvé a ihned ukázal, že Energie má jednu z nejlepších brankářských dvojic v české lize. Již ve druhé minutě zlikvidoval trestné střílení a po zbytek zápasu byl bezchybný. Lukáš Sáblík vychytal svou první nulu v sezoně a potvrdil tím, že ani letos nebudou mít trenéři lehkou volbu při výběru maskovaného muže.
Jak se Vám hrálo po letní přestávce? Bylo to Vaše první utkání v sezoně. Jaké z toho máte pocity?
Bylo to pro mě dost těžké. Za prvé bylo dost vedro a za druhé to byl můj první zápas v sezoně vůbec. Bylo to takové nepříjemné, ale já si myslím, že jsme to nakonec zvládli skvěle. Hráli jsme dobře a většinu zápasu jsme je k ničemu nepustili, takže to dopadlo dobře.

Vloni jste se s Lukášem Mensatorem střídali, budete se letos střídat nějak pravidelně?
Měli jsme to rozdělené jen na ty tři utkání co právě proběhla. Jak to bude dál, sám nevím. Dozvíme se to až příští týden, kdy nám to trenér oznámí. Vloni jsme se s Lukášem střídali pravidelně, ale letos nevím, protože máme jiného trenéra.

Chomutov hraje první ligu, takže přes rok není moc příležitostí ke srovnání sil mezi elitní soutěží a první ligou. Mohl byste mi ve zkratce zhodnotit soupeře?
Já si myslím, že to jistě bude kvalitní soupeř pro první ligu. Myslím si, že bude hrát o nejvyšší příčky a možná i o postup do extraligy. Chomutov si pamatuji ještě z play off, kde hráli velmi dobře. Dnes potvrdili, že mají kvalitní tým a že jsou velkým favoritem své soutěže.

Ve fanoušcích ještě žije euforie z uplnynulé sezony. Potvrdili to na návštěvnosti. Jak se Vám líbí atmosféra na přátelských utkání?
Určitě mě velmi příjemně překvapila návštěvnost v Karlových Varech. Přišlo hodně lidí, i přes to, že je léto a venku bylo krásné počasí. Atmosféra je opravdu nádherná a užíváme si jí. Fanoušci se dostali opravdu rychle do varu.

V hráčích samotných ještě probíhá euforie ze stříbrné sezony nebo už stojí nohama pevně na zemi?
Nene, to už vůbec ne. Už jsme na to všichni dávno zapomněli. Nyní je před námi nová sezona a začíná se znovu od nuly.

Jaký je Váš osobní pohled na Tipsport Hockey Cup? Myslíte si, že je to prestižní soutěž nebo se na to díváte jen jako na přátelské utkání?

Nechceme to brát s rezervou, musí tam být určitá zodpovědnost, ale pořád je to jen příprava, a tak se na to musíme dívat. Kdybybychom se dostali tak daleko jako vloni, tak by to rozhodně bylo příjemné i pro klub, protože je to finančně ohodnocené. Na druhou stranu se tím ulehčuje práce klubu, který nemusí shánět týmy na přátelská utkání, protože je už má nalosované.

Související články