HC Energie Karlovy Vary

Letos budeme ještě silnější, vzkazuje Ondřej Němec

Jedním ze střelců úterního „přátelského“ derby se na karlovarské straně stal obránce Ondřej Němec, když ze střední vzdálenosti přesně trefil šibenici. Naději na vyrovnání však hosté vzápětí energetikům vzali a domácí se museli smířit s první porážkou v sezoně. „Když prohrajete, tak ten gól člověka tolik netěší,“ smutnil těsně po zápase čtyřiadvacetiletý bek. „Do začátku ligy ale zbývá ještě měsíc a do té doby vše vyladíme,“ slibuje v našem pozápasovém rozhovoru.
Ondro, první porážka v přípravě přišla v derby, v čem byla dnes Plzeň lepší?
Tak určitě byla lepší ve střílení branek, dokázali si také vypracovat hodně šancí. Byl to dost tvrdý a vyhecovaný zápas. Tak je to s Plzní pokaždé, ať je to liga nebo jen příprava.

Nepřišlo vám přesto utkání tvrdé až příliš? Některé zákroky už hokej moc nepřipomínaly, k vidění byly i pěsti.
Tak je to pokaždé. Za ty tři sezony, co jsem tady, jsem s nimi zažil nějakých patnáct zápasů a vždycky to bylo stejné. Pokaždé se to mlátilo. Prostě je to derby. Stejně to vypadalo, když jsem hrál za Vsetín proti Zlínu. Některé jejich hráče jsem ale dnes nechápal.

Výsledek zřejmě ovlivnila také absence reprezentantů v barvách Energie?
Je to možné, ale nemůžeme to na to svádět. My jsme také měli šance, ale neproměnili jsme je. Navíc jsme dostávali dost laciné góly po našich individuálních chybách. To rozhodlo.

Co si myslíte, že souhře Energie zatím nejvíc chybí, co bude třeba ještě trénovat?
Nemyslím si, že máme nějaké problémy v souhře. Prostě je to zatím stále příprava, na trénincích i v zápasech se hledá ideální složení. Do začátku ligy máme ještě měsíc. Do té doby to vyladíme a myslím, že budeme ještě silnější než loni.

Co třeba přesilové hry? Ty byly loni vaší velkou zbraní, dnes se vám tolik nedařily.
K přesilovkám jsme se při trénincích zatím nedostali. Určitě jsme si zkoušeli zajetí do pásma, ale do detailů jsme je ještě nepilovali. Zaměřovali jsme se zatím na bránění a další činnosti. Přesilovky teprve přijdou.

Vstřelil jste dnes krásný gól od modré čáry, můžete situaci popsat?
Jarda (Jaroslav Kristek, pozn. redakce) krásně vyhrál buly a mně se to zastavilo přímo na kruhu. Posílat puky na bránu, to je můj úkol. Že mi to tam dneska po několika zápasech konečně padlo, to jsem jedině rád. Ještě že tu není trenér Baďouček, ten by mi zase řekl, že to je sezónní gól (smích). Když ale prohrajete, tak ten gól člověka tolik netěší.

Podobné branky střílí i Jakub Grof, nezačnete spolu soutěžit?
To ne, on to umí trefit líp než já. Myslím si, že on je tu z beků asi nejlepší snajpr. Jemu to tam padá dost, zatímco já jsem rád za každý gól. Víc mě ale bude těšit, když budeme vyhrávat, než když budu dávat góly.

Nad ledem se v pozdějších fázích objevila mlha. Překáží pouze divákům ve výhledu, nebo na vadí i samotným hokejistům během hry?
Celkově bylo dnes dost dusno, takže se nám nehrálo nejlépe. Je to tak každý rok, s počasím se člověk musí vyrovnat. Až se příští rok přestěhujeme do nové haly, tak snad už takové problémy nebudeme muset řešit.

Související články