HC Energie Karlovy Vary

Kvalitní turnaj jsme zvládli výborně, tvrdí Rastislav Dej

Energie se v uplynulém týdnu představila ve Švýcarsku na Kolin Cupu, ve kterém se umístila na skvělém druhém místě. Trenér Josef Paleček měl na turnaji k dispozici pět kompletních pětek, a tak mohl zkoušet, jak vhodně tým složit na blížící se start extraligy. V prvních dvou utkáních dal rozhodující branku mladík Rastislav Dej, který se svými výkony již delší dobu hlásí o místo v základní sestavě.
V Kolin Cupu jste dal dva rozhodující góly. Myslíte si, že se ještě bude sestavou hýbat, nebo že už je kompletní?

Já si myslím, že trenér už má konkrétní představu o sestavě, ale složení řad ještě určitě není konečné. Čeká nás ještě zápas v Tipsport Hockey Cupu se Znojmem plus případné finále a přípravné utkání s Plzní. O konečné sestavě se trenér rozhodne až těsně před ligou.

Hráli jste se Zugem, Luganem a Mannheimem. Mohl byste zhodnotit soupeře?

Myslím si, že to byl kvalitně obsazený turnaj. Byli tam špičkové kluby ze Švýcarska a jeden z Německa. Všichni z nejvyšší soutěže s velmi kvalitně poskládaným mužstvem. Určitě jsme na tom turnaji obstáli na výbornou. Druhé místo je toho důkazem.

Byly patrné nějaké rozdíly mezi soupeři ze zahraničí a z české extraligy?

Určitě ano. Bylo vidět, že tam hodně dbají na image hokeje. Každý z týmů chtěl, aby hra byla pohledná. My jsme byli spíše techničtější, což nám vyšlo.

Zavedl trenér Paleček nějaký nový styl do hry?

Já jsem ještě nehrál mnoho zápasů za "A" tým, takže to nemohu zodpovědně porovnat, ale určitě zavedl nějaké své praktiky.

Energie postoupila v Tipsport Hockey Cupu do semifinále. Soupeřem bude zatím suverénní Znojmo. Lehká práce Vás tedy určitě nečeká, že?

Určitě to nebude lehké utkání, ale my uděláme vše pro to, abychom zvítězili. Znojmo má dobrý tým a nebude vůbec jednoduché postoupit.