HC Energie Karlovy Vary

V cestě k dalšímu finále stojí Znojmo

Dva týdny před začátkem nového extraligového ročníku začíná jít do tuhého. Po návratu ze švýcarského turnaje vyzvou energetici v jednom z posledních přípravných zápasů hokejisty Znojma, aby se společně utkali o postup do finále Tipsport Hockey Cupu. Orli sice z loňského play off rychle vypadli, v letošní přípravě se jim ovšem daří a díky trenérům Rulíkovi s Baďoučkem disponují dobrými znalostmi karlovarského prostředí. Semifinálové střetnutí startuje ve čtvrtek v Dolní Kamenné v 18:00, sledovat je můžete také na televizních obrazovkách či u našeho online přenosu. Vstupné činí 30,- Kč na stání, 60,- Kč na sezení, permanentkáři mají vstup zdarma. Na pokladnách můžete zakoupit i permanentní vstupenku k stání na celou sezonu.

Změny především na lavičce

Především díky neskutečnému finiši si hokejisté Znojma v loňské sezoně plné nevyrovnaných výsledků dokázali zajistit poslední příčku zajišťující postup do bojů o mistrovský titul. Další síly k překonání předkolových přeborníků v čele s brankářským mágem Vojtkem z Třince v sobě ovšem nalézt nedokázali a po třech hladkých porážkách jim sezona závěrem února skončila.

Podobně jako v případě karlovarské Energie se nejvýraznější změny v mužstvu z města lahodných okurek udály na trenérských postech. Po vypršení jednoletých smluv se Václav Sýkora a Pavel Hynek stali novými hlavními trenéry extraligových Pardubic respektive Plzně. Na lavičku Orlů se nově postavili dva muži s bohatými zkušenostmi s karlovarským hokejem – Radim Rulík a Václav Baďouček.

Samotný kádr Znojemských prošel jen kosmetickými úpravami. Namísto Richarda Jareše a Lukáše Chmelíře dostanou v obranných řadách příležitost mladíci Jaroslav Mrázek a Martin Rýgl, z důvodu nedostatečné fyzické připravenosti byl uvolněn útočník Aleš Padělek.

V Česku zatím bez porážky

Podobně jako před loňskou sezonou, i letos se Orlům v přípravných zápasech daří. Z doposud devíti odehraných utkání zaznamenali pouze jednu čistou porážku od hokejistů Zvolena, proti Skalici pak padli až po samostatných nájezdech. Naopak stoprocentní je zatím bilance Znojma s českými mužstvy. V rámci své pohárové skupiny B si postupně dokázalo poradit s Českými Budějovicemi, Vrchlabím, Plzní i Slavií, a bez ztráty bodu tak postoupilo do semifinále Tipsport Hockey Cupu. Vítězství v posledním odehraném utkání proti Zlínu navíc korunovalo čisté konto Jaroslava Kameše.

   Skupina A                Skupina B
1. Karlovy Vary   12:5  9   Znojmo           10:5 12 
2. Chomutov        8:6  6   České Budějovice 13:9  6
3. Ústí nad Labem 12:11 6   Plzeň            13:10 6
4. Kladno          7:14 5   Slavia Praha      9:12 3
5. Litvínov       10:13 4   Vrchlabí          7:16 3

Související články