HC Energie Karlovy Vary

Dorost ovládl Chodský pohár

O uplynulém víkendu se na zimním stadionu v Domažlicích konal první ročník hokejového turnaje dorosteneckých mužstev o Chodský pohár. Turnaje se zúčastnila špičková domácí a zahraniční družstva. Pod záštitou starosty města Domažlice měl tento mládežnický turnaj vysokou úroveň. Mladí energetici potvrdili pod vedením trenéra Mlejnka (na menším snímku) rostoucí formu a celé klání bez ztráty bodu a s jediným inkasovaným gólem opanovali.
IHC Písek – HC Energie 0:3
Branky: Vachovec 2, Liška. Asistence: Kverka 2 a Troška. Třetiny: 0:0, 0:2, 0:1.
Vstup do turnaje se týmu vedenému trenéry Karlem Mlejnkem a Jaromírem Kverkou vydařil. Písek sice dobře bránil a vydržel vzdorovat atakům Energie až do 25. minuty, ale pak Michal Vachovec dal v rozpětí tří minut dva góly. Jak se brzy ukázalo, byly pro utkání rozhodující, protože písečtí útočníci karlovarskou obranu překonat nedokázali.

Regensburg – HC Energie 0:4
Branky: Švec 2, Kubáč, Lintemer. Asistence: Sýkora 2, Táborský a Winkler. Třetiny: 0:2, 0:2, 0:0.
Snaživý výkon v průměru o rok starších borců z Regensburgu na dorostence Energie nestačil. Navíc slepené dva góly již v 6. minutě zápasu stačily karlovarskému dorostu k pohodlnému vedení. Po zbytek zápasu pak držel otěže utkání pevně v rukou.

HC Energie – HC Plzeň 2:1
Branky: Kverka 2. Asistence: Vachovec 2 a Vrána. Třetiny: 0:0, 0:1, 2:0.
Plzeňští dorostenci mají velmi široký kádr a na turnaj dorazili bez reprezentantů. I tak ale chtěli Energii oplatit porážku z turnaje „O pohár hejtmana“ a stále častěji stříleli. Karlovarská obrana odolávala, až do 29. minuty zápasu. Vedení ale Plzeň dlouho neudržela. Na začátku poslední části hry srovnal hbitý Kverka. Jaromír junior se pak v zápase zaskvěl ještě jednou, ve 43. minutě vstřelil vítězný gól Energie.

HC Energie – Berlín 1:0
Branky: Sýkora. Asistence: Vilhelm. Třetiny: 0:0, 0:0, 1:0.
To nejlepší nakonec, aneb „Lední medvědi“ z Berlína se bránili zuby nehty a občas i nebezpečně kousali. Trenérům karlovarského dorostu se však dařila na turnaji ordinovat týmu vítězná taktika a trefa Sýkory ze začátku poslední třetiny nakonec k vítězství stačila.

A jak zhodnotil turnaj hlavní trenér karlovarského dorostu Karel Mlejnek. „Turnaj byl pro náš tým určitě přínosem. Fyzicky náročný, hráli jsme tři utkání v jednom dni a navíc na úzkém hřišti. Pro nás to byla příprava na utkání s Havířovem, které bylo přeloženo do Ostrova nad Ohří. Soupeři byli kvalitní, především Plzeň a Berlín. Musím pochválit celý tým, jsem spokojen i s hrou dozadu a gólmany, jediná obdržená branka také o něčem svědčí.“