HC Energie Karlovy Vary

Své boje zahájili i nejmladší energetici

Po svých starších kamarádech vstoupili o uplynulém víkendu do ligových soutěží i zástupci karlovarských čtvrtých a pátých tříd. Úspěšná byla ale jen 5. třída, která deklasovala soupeře z Třemošné. Důležitá vítězství si připsaly 8. a 9. třída, které naplno bodovaly v Litvínově.

Extraliga juniorů

HC Energie Karlovy Vary – SK Moravská Slavia Třebíč 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky: Hampl, Chaljavin, Topinka. Asistence: Majer, Schusser,
Domácí tým nastoupil do utkání s velkým odhodláním vymazat nulu na svém bodovém kontě. Od úvodní minuty si energetici aktivní hrou vynutili převahu, kterou se jim však nedařilo výrazně brankově vyjádřit. Celý zápas se útočníci tlačili do předbrankového prostoru soupeře, avšak opět byla největším problémem střelecká nemohoucnost, a proto se domácí strachovali o vítězství až do Topinkova uklidňujícího třetího gólu v závěrečné části hry.

HC Energie Karlovy Vary – HC Znojemští Orli 0:3 (0:0, 0:0, 0:3)
Vyrovnané utkání rozhodla dílem neefektivní hra domácích v ofenzivě a dílem výborný brankář Znojma Michal Panec, který ještě v loňské sezoně úspěšně působil v dresu karlovarské Energie. Zlomovým momentem zápasu byl první gól hostů ve 41. minutě v přesilové hře, na který mladí energetici přes svou až křečovitou snahu nedokázali najít odpověď.

Žákovská liga starších žáků - 9. třída

HC Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
Branky: Bečka 2, Zadražil, Zikmund. Asistence: Csamango.
Vypjatý zápas plný osobních soubojů, šarvátek, půtek, ale i nepřízeň rozhodčích, tak se vyznačoval tento zápas dvou kandidátů na vítězství v této skupině žákovské ligy. Energetici měli pevnější nervy a lepší koncovku, což rozhodlo.

Žákovská liga starších žáků - 8. třída

HC Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 1:8 (0:1, 1:3, 0:4)
Branky: Řezníček 3, Opatrný 3, Petrov, Priškin. Asistence: Petrov 5, Opatrný, Priškin, Šafář.
Karlovarští se blýskli vynikajícím výkonem na ledě favorizovaného Litvínova, když především zásluhou pětky ve složení Petrov, Opatrný, Řezníček, Šafář a Priškin, která nastřílela všech 8 branek, si připsali velice cenné vítězství. Výkon celého týmu byl založen na výborném pohybu vycházejícího ze zajištěné obrany, čímž domácí hosté přehrávali ve všech činnostech a vytvořili si spoustu brankových příležitostí.

Žákovská liga mladších žáků - 7. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Litvínov 2:5 (1:4, 1:0, 0:1)
Branky: Bečka, Fencl. Asistence: Parshakov.
Celé utkání rozhodla malá koncentrace domácích v první třetině. Zbytek utkání měl stále náboj, ale Karlovarským nepomohl ani vyšší počet střel než měl soupeř. Takováto utkání se hrají zkrátka od první do poslední vteřiny.

Žákovská liga mladších žáků - 6. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Litvínov 2:2 (1:1, 0:0, 1:1)
Branky: Vildumetz , Hauzr. Asistence: Jakubův 2, Vildumetz.
Vyrovnané a dramatické utkání vyvrcholilo v samém závěru, když soupeř minutu a půl před koncem získal vedení a cítil se být vítězem. Jenže karlovarští hráči dokázali, že se nevzdávají a v power play tři vteřiny před koncem vyrovnali.

Západočeský regionální přebor elévů - 5. třída

HC Energie Karlovy Vary - HC Meteor Třemošná 10:1 (3:0, 4:1, 3:0)
Branky: Trapl 3, Smolka a Vildumetz 2, Chládek, Václav a Bečka. Asistence: Smolka 3, Beer 2, Trapl, Chodounský a Vildumetz.
Mladá Energie měla výraznou převahu, kterou mohla vyjádřit brankově ještě více, než se nakonec podařilo.

Západočeský regionální přebor elévů - 4. třída

HC Energie Karlovy Vary - HC Meteor Třemošná 4:11 (0:4, 2:5, 2:2)
Branky: Jiskra, Prošek, Šetek a Parshakov. Asistence: Formánek a Kuchař.
Vysoká prohra domácích neodpovídala skutečně předvedené hře. Soupeř byl lepší, ale ne až takovým rozdílem, jaký ukazuje výsledek.