HC Energie Karlovy Vary

Střelecký den mladých energetiků

Dorost: HC Energie - Mladí Draci Šumperk 6:1 (3:0, 2:0, 1:1)
Junioři: VKH Vsetín - HC Energie 3:7 (1:5, 0:2, 2:0)
Po předchozí přestřelce s Olomoucí odehráli hokejoví dorostenci mnohem klidnější zápas. Šumperské Draky od prvních minut jasně přehrávali a dvakrát je dokonce donutili střídat brankáře. Dva přesné zásahy zaznamenal Martin Frk. Potíže s produktivitou také rázně uťali junioři, kteří domácímu Vsetínu nastříleli hned sedm branek a na jejich vítězství nic nezměnilo ani zakolísání v závěru. Čtyřmi kanadskými body se blýskl útočník Tomáš Rohan (na snímku).
Extraliga dorostu, 6. kolo, so 20.9.2008, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Šumperk
6:1
3:0, 2:0, 1:1
Branky a nahrávky: 11. Švec (Urbančok), 15. Frk, 16. Sýkora (Švec), 26. Frk (Valeš), 35. Vrána (Formánek), 45. Táborský (Vrána, Formánek) - 60. Prokopec (z trestného střílení). Rozhodčí: Kostourek - Sentenský - Fiala. Vyloučení: 4:6, navíc Drábek (SUM) 10 min. OT. Využití: 1:0. Diváci: 39. Průběh utkání: 6:0, 6:1.
Karlovy Vary: Honzík - Hluchý, Lintemer, Urbančok, Valeš, Konečný, Liška, Gombár, Troška - Frk, Švec, Winkler, Sýkora, Formánek, Vrána, Vachovec, Táborský, Kubáč, Tomeček, Kverka, D. Záhora
Šumperk: Kloc (od 16. do 45. Hradil) - Drábek, Feledík, Fořt, Soos, Navrátil, Gewiese, Kašpar - Prokopec, Holinka, Vachutka, Jakub Tomiga, Stanislav Tomiga, Drtil, Šenk, Řehák, Kastner, Kovář

Komentář k utkání

Sobotní poledne našlo obě mužstva v útočné náladě a již od prvních minut se domácí brankář Honzík i hostující Kloc museli mít na pozoru. Techničtěji vybavenější hokejisté Energie měli od počátku převahu, kterou se Draci snažili kompenzovat intenzivnějším bruslením a rychlým přístupem k hráčům. Přesto na zápas nebudou vzpomínat v dobrém. První ránu jim v desáté minutě zasadil Marek Švec, když z úhlu přesně trefil volné místo nad brankářovou lapačkou. Podruhé se energetici radovali v přesilové hře. Po váznoucí kombinaci na sebe vzal odpovědnost Martin Frk a technickou střelou z pravého kruhu poslal puk ke vzdálenější tyči. Neuplynula pak ani minuta a gólman Kloc musel puk v síťce lovit znovu. Z takřka identické pozice jako Frk jej překonal Tomáš Sýkora. Ze strany trenéra Šumperku následovala hlasitá domluva a střídání brankářů, mezi tyče se postavil Michal Hradil. Zbytek třetiny se pak odehrál v poklidnějším tempu.

Většinu hrací doby prostřední části sledoval karlovarský gólman Honzík počínání svých spoluhráčů na druhé straně kluziště. I při hře v plném počtu připomínala místy hra Energie přesilovkový zámek a při jedné z podobných akcí trefil obránce Liška od modré čáry břevno. O chvilku později se již domácí mohli radovat, když se Martin Frk od mantinelu prokličkoval až k brankovišti, kde bekhendovou střelou pod víko nedal Hradilovi šanci. Přestože se pak Karlovaráci nikam nehrnuli, byli to opět oni, kdo pozměnil skóre. Kverkův pokus z mezikruží, po kterém Hradilova lapačka tancovala po brankové čáře, sudí Kostourek ještě neuznal, proti akci Lukáše Vrány již námitek mít nemohl Domácí útočník bekhendem doklepl Formánkovu střelu a zároveň uzavřel střelecký účet třetiny.

Na obrazu hry se nic nezměnilo ani v závěrečném dějství, dominantním celkem stále byla domácí Energie. Bílou vlajku musela šumperská defenziva vyvěsit v 45. minutě, kdy nedůrazný zákrok brankáře bekhendovou střelou potrestal Oto Táborský. Do branky hostů se vrátil Arne Kloc. Rozdíl mezi oběma mužstvy pak demonstrovala vůbec první přesilová hra Šumperka, jejíž valnou část strávili hosté snahou odstavit domácí hráče od puku. Když pak úspěch nepřinesl ani o trochu lepší výkon v další přesilové hře při vyloučení Kubáče, zdálo se, že Draci odjedou ze západu Čech bez vstřelené branky. Čestného úspěchu se ale přece jen dočkali. V poslední minutě hákoval Gombár ujíždějícího Pavla Prokopce, který se také sám ujal a proměnil nařízené trestné střílení. Porážku svého mužstva tak zmírnil na konečných 6:1.

Fotogalerie