HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci na Moravu, junioři hostí Slezany

Mládežnícké soutěže mají na programu další porci víkendových zápasů, z nichž zřejmě nejzajímavější sehrají junioři v sobotní poledne. V Dolní Kamenné totiž přivítají aktuálně nejlepší tým soutěže z Vítkovic. Trenér Neubauer se opět bude muset obejít bez několika hráčů základní sestavy. Napilno mají i dorostenci, kteří ke svým zápasům vycestují napříč republikou. Očekávání a komentáře trenérů Mlejnka a Neubauera k těmto utkáním si přečtěte v tomto článku.

Dorost: V pátek s Kometou, v sobotu v Jihlavě

Karel MlejnekPo dvou výhrách nad Olomoucí a Šumperkem vyrážejí dorostenci Energie znovu na Moravu, aby se tentokrát střetli s Duklou Jihlava a Kometou Brno.

V pátek čeká mladé Karlovaráky čeká stejně starý tým Brna. „Kometa je velice těžký soupeř. V posledních dvou zápasech vybojovala šest bodů, když dokázala vyhrát venku dvakrát 2:0. My budeme muset vycházet ze zajištěné obrany a důrazně napadat ve středním pásmu,“ popsal soupeře a taktiku, se kterou půjde jeho družina do boje trenér Karel Mlejnek.

Kometa bude spoléhat na zkušené hráče. „Stejně jako tomu bylo v minulých letech, tak i tentokrát budou stavět na klucích, kteří jsou v dorostu druhým rokem. Přesto bychom si rádi nějaký ten bod odvezli,“ zhodnotil první kapitolu tohoto dvojkola kouč Mlejnek.

V sobotu se dorostenci představí na Horáckém stadionu v Jihlavě. „Dukla získala o posledním víkendu své první body do tabulky. Je sice snazším soupeřem než Kometa, ale přesto to bude stejně těžké jako v Brně. Bude hrát doma a jejím cílem bude poprat se o všechny body,“ uzavřel trenér dorostenců.

7. kolo 26.9.08 HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary
8. kolo 27.9.08 HC Dukla Jihlava - HC Energie Karlovy Vary

Junioři: Přijíždí týmy z Ostravy

Jiří Neubauer Poprvé se podařilo karlovarské juniorce přivést z venku vítězství. To je o to cennější, že dokázala uspět na ledě nevyzpytatelného Vsetína. „Poprvé jsme letos předvedli dva vyrovnané výkony. Ve Zlíně jsme se sice neprosadili, ale ve Vsetíně už ano,“ pochvaloval si lodivod juniorky Jiří Neubauer.

V pátek od 13 hodin se na zimním stadionu v Rybářích představí ostravská Poruba (dříve Sareza Ostrava, pozn. red.). „Ostraváci mají v tabulce jediný bod. Pro nás je vítězství povinností, ale soutěž je velice vyrovnaná a my si tento zápas musíme ohlídat,“ přiznal kouč Neubauer.

V sobotu bude boj na v karlovarské "aréně" daleko napínavější a vyrovnanější. Do lázeňské metropole zavítá prozatímní lídr soutěže Vítkovice. „V sobotu to bude velice těžké, ale věřím, že naše mužstvo je schopno porazit kohokoliv, tak proč neuspět právě proti Vítkovicím,“ pokračoval lodivod juniorky.

Jiří Neubauer, ale má jeden veliký problém. Stejně jako tomu bylo minulý týden, tak i tentokrát bude točit pouze tři formace. „Stále nám chybí jedna pětka, která netrénovala. Musíme se obejít bez opor Záhory nebo Fuska. Na druhou stranu uvidíme, jak se bude vyvíjet utkání s Ostravou. Když to půjde a o vítězi zápasu rozhodnuto, tak některé marody postavíme do hry. Každopádně budou připraveni nastoupit, ale nikoliv od začátku,“

7. kolo 26.9.08 HC Energie Karlovy Vary - HC VOKD Poruba 13:00
8. kolo 27.9.08 HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice 12:00