HC Energie Karlovy Vary

Věřím, že na Spartě předvedeme úplně jiný výkon, říká trenér Paleček

Karlovarští hokejisté nedokázali v úterý navázat na předchozí povedené výkony a výsledky a s Třincem brali po prohře v prodloužení jen bodík. Trenér energetiků Josef Paleček nešetřil po utkání kritikou a přiznal, že s výkonem svých svěřenců nemohl být spokojen. Nejvíce jej ale mrzí zbytečná chyba v defenzivě, po které domácí po chvilce ztratili vedení 2:1.
Hlavní karlovarský kouč Josef Paleček musel po třech podařených zápasech tentokrát zvolit nespokojenější tón hlasu. Jeho hodnocení utkání příliš pozitivně nevyznělo. „Nejsem spokojený s výsledkem ani předvedenou hrou. Dneska jsme vůbec nehráli dobře. Když budu upřímný, tak jsme si ten bod snad ani nezasloužili. Sice jsme dvakrát vedli, ale udělat tak trestuhodnou chybu, to si skutečně ti nejzkušenější hráči nemohou dovolit udělat,“ zlobí se zkušený trenér.

A jaké byly hlavní nedostatky ve hře jeho svěřenců? „Byli jsme pomalejší, naopak soupeř hrál ve větším nasazení, byl všude o krok dříve. Prostě nám dnes nešly nohy,“ přiznává.

Extraliga ovšem v první čtvrtina nabrala neúprosné tempo a hned ve čtvrtek míří Energie k dalšímu duelu na led hvězdné Sparty. Bývalý reprezentační trenér nepochybuje, že herní projev karlovarských hokejistů bude opět na jiné úrovni.

„Zítra máme trénink, ve čtvrtek nás čeká další zápas. Určitě si k dnešnímu utkání máme co říct. Ale na Spartě začíná zápas za stavu 0:0 a já jsem přesvědčen o tom, že naši hráči tam podají úplně jiný výkon, než jaký jsme podali proti Třinci,“ věří v bodový zisk i proti holešovickému celku.

Spokojeností naopak zářil třinecký asistent Jiří Juřík. Po sérii porážek se jeho chlapci probudili v nedělním střetnutí proti Zlínu a v Karlových Varech potvrdili svou sílu. „Diváci mohli vidět pěkné utkání, v zápase bylo spousty pěkných okamžiků. Opět jsme si potvrdili, že se nám na Karlovy Vary daří. Domácím vyšly parádně dvě přesilovky, ale přestože jsme dvakrát prohrávali, vždy jsme dokázali rychle srovnat,“ hodnotí možná až příliš optimisticky kvalitu souboje.

To ovšem nemění nic na tom, že dva body se z lázeňské metropole vydaly na nejdelší možnou cestu až k polským hranicím. „V závěru chtěli kluci moc vyhrát, vidět to bylo i na obětavosti, kterou jsme se snažili pomoct Romanu Čechmánkovi. V prodloužení vytáhl Jirka Polanský jeden ze svých kousků a zajistil nám bod navíc,“ popisuje ze svého pohledu rozhodující okamžiky úterního večera.

Související články