HC Energie Karlovy Vary

Dobře jsme bránili a tím jsme uspěli, říká František Skladaný

Během víkendových zápasů v Mladé Boleslavi a v Pardubicích zamíchal trenér Josef Paleček sestavou. Zdá se, že to začíná přinášet ovoce. Slovenský reprezentant František Skladaný začal nastupovat vedle Skuhravého a Košťála. V zápase se Zlínem nahrál právě karlovarskému kapitánovi na vítěznou branku.
Františku, jaký byl podle Vás zápas se Zlínem?
Byl to velice těžký zápas. Potřebovali jsme znovu zpátky získat sebevědomí, naklonit si fanoušky a získat nějaké body. V tom bylo utkání velice těžké, ale nakonec se nám to podařilo, tak můžeme být spokojeni.

Zlín trénuje Zdeněk Venera. Velice dobře zná všechny karlovarské hráče. Podle toho se dá předpokládat, že jste věděli i vy, co na vás chystá, že?
Podle mého byl hodně překvapený, když viděl, že Skuhravý s Kumstátem nehrají spolu. To ho trochu zaskočilo, protože s tím nepočítal. Naordinoval taktiku vycházet za zajištěné obrany a to se Zlínu celkem dařilo.

Kdybyste měl zhodnotit výkon Radovana Biegla, jak byste ho popsal?
Chytal opravdu výborně. Jak už to někdy bývá, tak náhradník čeká na svoji šanci a když jí dostane, tak podá ten nejlepší výkon. Pochytal nám několik vyložených šancí, který volali po gólu. Klobouk dolů, podal opravdu vynikající výkon.

Jak moc byl důležitý první gól, který jste vstřelili v první třetině při přesilovce pět na tři?
První zápas ve Zlíně jsme měli více ze hry, ale dostali jsme první, pak druhý gól a bylo po utkání. Tím, že jsme dokázali první branku vstřelit my, tak jsme se hodně uklidnili a rychleji jsme se dostali do naší hry.

Dá se tedy říci, že vás ta branka uklidnila?
To zase ne. Byli jsme klidnější, a tak trochu jsme se dostali do určité pohody. Nemuseli jsme se nervovat tím, že se nemusíme hnát za vyrovnáním.

Když se podařilo vstřelit Zlínu kontaktní gól, nebyli jste z toho nervózní? Přeci jen poslední výsledky Valachů a vás předznamenávali veliké drama…
To jsou věci, které nám v Pardubicích, ale i doma s Třincem chyběly. Mám na mysli disciplínu. Na střídačce, ale i v šatně před třetí třetinou jsme si to připomínali. Nemohli jsme si dovolit další bodovou ztrátu. Více jsme se snažili pokrývat střední pásmo a ani ne tak útočit. Rozhodující byla branka Jardy Kristka. Ta nás definitivně uklidnila.

Související články