HC Energie Karlovy Vary

Dorost ztratil body v závěru, junioři prožili vítězný víkend

Dorost: HC Energie - HC Slezan Opava 4:6 (1:2, 2:2, 1:2).
Junioři: HC Znojmo - HC Energie 1:3 (0:2, 0:0, 1:1).
Energie dnes hostila opavský Slezan a v první třetině byla milým hostitelem. Mužstvo jakoby vůbec nestačilo soupeři, nedařilo se mu ani moc útočit, ani moc bránit. Pokud by to takhle šlo dále, Opavané by měli výhru skoro zadarmo. Jenže jak to tak bývá, energetici si lokli živé vody a soupeři své tažení pořádně zkomplikovali. Dokázali vyrovnat a stačilo jen málo na to, aby zvítězili. Vítězem byl ale nakonec asi právem Slezan. Junioři naopak zaznamenali druhé vítězství o tomto víkendu, když zdolali Znojmo na jeho ledě. Nejstarší mládežnická kategorie se tak po špatném začátku sune tabulkou vstříc postupovým pozicím do play off.
Extraliga dorostu, 16. kolo, so 25.10.2008, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Opava
4:6
1:2, 2:2, 1:2
Branky a nahrávky: 2. Trčka (Opálek, Vaněk), 15. Trčka (Stloukal), 20. Tomeček (Zadražil, Winkler), 24. Novák (Stloukal, Roupec), 24. Zadražil (Winkler, Tomeček), 31. Novák (Piskoř), 31. Zadražil (Winkler), 46. Kverka (Frk), 59. Stloukal (Roupec), 59. Novák (Roupec). .
Karlovy Vary: Honzík - Nechvátal, Hluchý, Lintemer, Urbančok, Valeš, Konečný, Liška, Gombár, Troška, Frk, Švec, Winkler, Sýkora, Zadražil, Táborský, Kubáč, Tomeček, Kverka, Záhora.
Opava: Machovský - Novák, Hájek, Roupec, Dufek, Mosler, Šaur, Lebeda, Opálek, Jaroš, Trčka, Vaněk, Piskoř, Novák, Březina, Kývala, Otipka, Máj, Stloukal.

Komentář k utkání

Opavští měli hned v první minutě možnost zahrát si přesilovku, které náležitě využili. Podařilo se jim rychle vsítit díky Trčkovi.Slezan energetiky docela přehrával, Varští měli někdy co dělat, aby dosáhli na puk. a když už se k puku hoši probojovali, tak jim vždy soupeř dokázal zhatit plány. Energii se totiž vůbec nedařilo útočit, což Opavané věděli a nebylo pro ně žádným problémem něco z toho vytěžit. A byl to opět Marek Trčka, kdo se strefil podruhé. Ke konci první třetiny to zatím moc pozitivně pro energetiky nevypadalo. Ale přece jen došlo k vytouženému momentu. Energii se povedlo dostat se až k bráně soupeře, opavský gólman Machovský trochu zazmatkoval a Tomeček dostrkal kotouč za čáru.

Druhá část měla prozradit, zda se energetici trochu proberou a dokáží něco udělat s pro ně nepříznivým stavem. Probrali se bezesporu určitě, styl jejich hry se zlepšil, byli rychlejší, snažili se jít více do útoku... Přesto soupeř - Patrik Novák - ve 24. minutě vstřelil gól číslo tři. Honzík v bráně neudržel puk mezi svými betony a ten tak proklouzl za čáru. To bylo pro Varské nelichotivým zjištěním, potřebovali soupeře opět dohnat. Dohnali ho díky Zadražilově rázné střele o 30 sekund později. 1. třetinu, kdy energetici připomínali spíše takové otloukánky podřízené severomoravskému diktátu, západočeši jasně popřeli. Souboj už nebyl tak jednostranný. Sice se zhruba za sedm minut zopakovala situace, když opavský Novák v 31. minutě prostřelil brankáře, ovšem Zadražil ještě v té samé minutě zase snížil. Rozdíl byl tedy pořád zatím jednobrankový a to se do konce druhé třetiny už nezměnilo.

Na začátku třetí třetiny dohrávala Energie přesilovku z třetiny předešlé, kluci se snažili ji využít, jenže snaha byla zatím bezvýsledná. Na ten okamžik, který konečně smaže opavský náskok energetici museli vyčkat do 46. minuty. O srovnávací branku se zasloužil Kverka. Už to dlouhou dobu vypadalo na to, že bude prodloužení. Jenže o to, aby nebylo se postaral v 59. minutě Stloukal. Domácí se po poradě rozhodli, že zkusí hru bez brankáře, aby co nejrychleji opět vyrovnali. Později se to ukázalo, jako nešťastné. Jelikož Novák potvrdil střelou do nehlídané brány docela zaslouženou výhru Slezanu Opava.

Ohlasy trenérů

Ohlasy připravujeme.

Fotogalerie