HC Energie Karlovy Vary

Junioři i dorostenci vyválčili s Kladnem po bodu

Junioři: HC Energie - HC Kladno 3:4 pp (1:0, 0:2, 2:1)
Dorost: HC Kladno - HC Energie 3:2 sn
Dnešní utkání mezi celky Karlových Varů a Kladna bylo hlavně o pevné obraně a neúnavném útoku. Kladenští měli dnes tohoto umu o trochu více než soupeř, a proto si ze zimního stadionu v Dolní Kamené odvážejí 2 body. Jsou to ovšem velice těžce získané body hlavně díky dnes skvělému gólmanovi Energie Petru Hruškovi (na snímku), který dnes inkasoval 4 branky pouze vinou chyb svých spoluhráčů v obraně. Dorostenecký duel shodných soupeřů skončil dokonce až v samostatných nájezdech, ve kterých bonusový bod vybojovalo domácí Kladno.
Extraliga juniorů, 25. kolo, út 28.10.2008, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Kladno
3:4p
1:0, 0:2, 2:1 - 0:1
Branky a nahrávky: 10. Majer, 47. Mareček (Vachovec), 55. Přindiš (Záhora) - 23. Kužel (Pour, Mužík), 23. Kupec (Melka), 51. Mužík (Kupec, Melka), 62. Melka (Kužel, Mužík) . Vyloučení: 8:7. Využití:0:2 . Diváci:65 . Průběh utkání:1:0, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4 .
Karlovy Vary: Hruška - Schmidt, Ryžuk, Přindiš, Tollinger, Šik, Rohan - Flieger, Jakubal, Záhora, Chajlavin, Vaněk, Vachovec, Hampl, Topinka, Hudák, Rohan, Mareček, Majer
Kladno: Kůdela - Kužel, Vyskočil, Vrba, Šmíd, Slánský, Pulchart, Pour - Suk, Bečvář, Melka, Křepelka, Máša, Medřický, Kupec, Mužík, Hrdlička, Strnad, Eberle, Hošek

Komentář k utkání

Do první třetiny vstoupily oba celky ve velice svižném tempu a více aktivnější byl domácí tým. Vytvořil si několik šancí a nezměněné skóre musel vždy podržet hostující brankář. Z těch nejvýraznějších šancí můžeme jmenovat samostatný únik Tomáše Rohana, který, ač byl jeho tým v oslabení, se dostal až na hranici brankoviště a střelou zápěstím dal brankáři pořádně zabrat. Dále za domácí dotíral Jakub Mareček, který prokličkoval mezi obránci a jeho ránu od modré musel gólman vyrážet holí. Snaha domácích přinesla ovoce v polovině třetiny. To se ve středu kluziště dostal k puku Miroslav Majer, dosprintoval za hranici modré čáry, odkud prudkou střelou stihl prostřelit hostujícího brankáře mezi betony a poslal svůj tým do vedení. Nutno však říci, že ani hostující celek si dnes vytvářel řadu dobrých šancí. Například ve 12. minutě se po vyrovnání sápal Josef Pour, který však vypálil gólanovi do lapačky. Další odezva na inkasovanou branku přišla v 19. minutě, kdy se do šance dostal znovu Josef Pour a tentokrát pouze rozezněl horní díl brankové konstrukce. Po většinu času první třetiny byl aktivnější domácí celek, ale hosté mohou skóre po první třetině litovat také z důvodu neproměněných přesilových her.

Druhá třetina značně zdramatizovala průbeh utkání a to především díky opravdu důraznému útoku hostí a menším výpadkům v obraně na straně domácí Energie. Kladno se na své protivníky vrhlo dravěji než v předchozí třetině, a domácí tak provokovali do šarvátek. To se jim povedlo hned v prvních minutách zápasu, kdy šel na trestnou lavici nejprve kapitán Tomáš Rohan a po něm Jakub Mareček. Hosté následující početní převahu využili nejlépe, jak jen mohli. Nejprve ve 23. minutě, kdy si hosté rozebrali domácí obranu, se k puku dostal Lukáš Kužel a jeho rána vymetla přesně pravý růžek brány a v následující přesilovce 5 na 4 se puku chopil Jan Kupec a další přesnou ranou se hosté poprvé dostali do vedení. Hra se poté odvíjela spíše ve středu kluziště i přes velký nápor domácích, kteří se hnali za vyrovnáním. Snad největší šanci třetiny jsme mohli vidět minutu před koncem. To se k puku dostal domácí Miroslav Hudák a ranou se trefil pouze do brankářské výstroje.

Do třetího dějiství zápasu vtrhly oba týmy v klidnějším tempu a zbytečně neriskovaly. Tento střelecký půst prolomil až v 46. minutě Jakub Mareček, který za pomoci Michala Vachovce prostřelil hostujícího gólmana a poslal svůj tým znovu do boje o tři body. Netrvalo však dlouho a v 50. minutě se k puku dostal Jakub Mužík a prudkou ranou od modré posílá svůj tým znovu do vedení. Odpověď přišla v 55. minutě z hole Petra Přindiše, který po totálním kolapsu kladenské obrany srovnal na 3:3.

V prodloužení jsme moc útočných akcí nezhlédli a to kvůli vyloučení domácího hráče. Hosté se tak dostali do početní výhody a přesně minutu po hvizdu sudího posílá puk do klece Antonín Melka.