HC Energie Karlovy Vary

Žraloci zdolali Draky i Krále a zůstávají v čele

Říjnové dvoukolo nabídlo sledge hokejistům SKV Sharks Karlovy Vary domácí prostředí a ti jej jen s drobným zaváháním využili. Nejprve v dramatickém šlágru se dvěma zvraty porazili po samostatných nájezdech kolínské Draky a o den později přesvědčivě zvítězili nad pivními Krály z Českých Budějovic. Mimořádně se dařilo útočníkům Jiřímu Bergerovi a Michalu Geierovi, kteří se mohli radovat ze svých hattricků.

SKV Sharks Karlovy Vary - SK Draci Kolín 5:4 SN (2:1, 1:2, 1:1)

Branky: 13. J. Berger (M. Geier), 14. J. Berger (T. Berger), 26. M. Geier (T. Berger), 49. J. Berger (M. Geier), rozhodující nájezd J. Berger - 6. Šafránek (Pabst), 31. Dobruský, 34. Kubeš (Dobruský), 48. Dobruský (Šafránek). Diváci: 79. Vývoj utkání: 0:1, 3:1, 3:4, 5:4. Hráno 18. října 2008 v Karlových Varech.

Sobotní duel s kolínskými draky sliboval sledge hokejovou kvalitu, což samotný zápas také potvrdil a diváci, kteří si našli v sobotu večer cestu na karlovarský zimní stadion, se určitě nenudili. Hra se od začátku přelévala z jedné strany na druhou. Již v 6. minutě se hosté zásluhou Z. Šafránka dostali do vedení, který nikým neatakován přehodil dorážkou z ostrého úhlu bezmocného brankáře domácích Janouška. Žraloky tato branka nezaskočila a hned se snažili o vyrovnání. To se povedlo ve 13. minutě, když si od modré čáry ideálně najel mezi kruhy na Geierovo přihrávku zpoza branky hostů J. Berger a nekompromisní střelou nedal Bočkovi šanci. Ve 14. minutě strhli Žraloci vedení na svou stranu. Na 2:1 zvyšoval opět kapitán Žraloků J. Berger. Tomuto gólu předcházela na chlup stejná akce jako byla u prvního gólu, jen s tím rozdílem, že střelci na jeho parádní branku nahrával jeho bratr Tomáš.

Když na začátku druhého dějství zvýšil vedení Žraloků Michal Geier na 3:1, zdálo se, že Žraloci doplují pohodlně do vítězného konce. Chvíli po této brance se sám na brankaře hostí řítil opět Michal Geier, ale neproměnil. Tento moment se v průběhu zápasu ukázal jako klíčový, protože za stavu 4:1 pro domácí, by soupeř težko hledal motivaci s výsledkem něco udělat, ale kdo ví. Žraloci ukolébáni pohodlným vedením vyklidili ve druhé třetině pole a to se jim málem stalo osudným. Ve 31. minutě totiž hned z buly snížil na 3:2 letošní ostrostřelec hostí Radek Dobruský a hosté byli zpět v zápase. Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Ve 34. minutě srovnával na 3:3 kapitán Draků Pavel Kubeš. Nerozhodný výsledek vydržel do konce druhého dějství a otázkou bylo, jak se tato studená sprcha projeví v posledním dějství na domácích hráčích. A bylo hůř.

Přesně v čase 47:47 kolínští Draci dokončili neuvěřitelný obrat a se Žraloky to nevypadalo vůbec dobře. Vedení na stranu hostí strhl Radek Dobruský. Žralokům se naštěstí hned z protiútoku podařilo zásluhou Jiřího Bergera vyrovnat a dramatická podívaná pokračovala. Vítězství z tohoto zápasu mohla na svou stranu strhnou obě mužstva, protože šancí na obou stranách bylo nespočet. Brankáři ovšem své týmy podrželi a normální hrací doba tak skončila 4:4.

Na řadu přišly samostatné nájezdy. V těch pokračovali ve skvělých výkonech brankáři a ve třech sériích nedali útočníkům šanci. Pokračovalo se tedy v náhlé smrti. Jako první si odbyl reparát kapitán Sharks Jiří Berger a oproti prvnímu nájezdu se nemýlil a tentokrát proměnil. Po něm se k odpovědi nachystal kolínský Robert Pabst, který svou střelu nasměroval jen do tyčky Janouškovo klece a bylo rozhodnuto.

Ohlasy po utkání:

Jiří Berger (útočník Karlových Varů): "Zápas měl až nečekaně dramatickou zápletku a diváci se určitě nenudili. Když Draci zápas otočili na 4:3 asi to s námi nevypadalo vůbec dobře. Naštěstí se nám ale podařilo rychle vyrovnat. Ke konci zápasu mohla obě mužstva strhnou vítězství na svou stranu, ale jak gólman Boček, tak Janoušek podávali v celém zápase výborné výkony. Touto cestou bych chtěl poděkovat našemu gólmanovi, protože nebýt jeho asi bychom tento zápas nevyhráli. Ale to můžou udělat i Kolíňáci, protože Boček nezůstával oproti Janouškovi vůbec pozadu. Krásný zápas."

Pavel Kubeš (obránce Kolína): "Se zápasem jsem maximálně spokojen. Zápas nepostrádal kvalitu, které napomohl i výkon rozhodčích. V domácím týmu sehrál výborný zápas jejich kapitán Jirka Berger, kterého se nám nepodařilo uhlídat a to rozhodlo o naší prohře. V samostatných nájezdech jde už o štěstí a to se tentokrát přiklonilo na stranu domácích. V Karlových Varech se odehrál opravdu kvalitní zápas."

SKV Sharks Karlovy Vary - B.B. Budweiser Kings České Budějovice 8:2 (2:1, 4:1, 2:0)

Branky: 10. T. Berger (Nejedlý), 19. J. Berger (M. Geier), 29. Hrbek, 30. J. Berger, 37. M. Geier, 38. M. Geier (J. Berger), 53. M. Geier (T. Berger), 54. J. Berger - 9. Podhradský (David), 34. David (Kovář). Diváci: 49. Vývoj utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 8:2. Hráno 19. října 2008 v Ostrově.

I v druhém zápase, který se tentokrát hrál na zimním stadionu v Ostrově, se ujali vedení hosté. Žraloci ovšem do konce úvodní třetiny skóre otočili na 2:1. Ve druhé třetině už Žraloci neponechali nic náhodě a čtyřmi brankami rozhodli o své výhře. Jihočechům se ještě za stavu 1:4 podařilo zápas trošku zdramatizovat, když snížili na 2:4.

V posledním dějství se nic překvapivého nestalo a Žraloci dvěma brankami potvrdili své vítězství. I přes několik vyložených šancí nevyslyšeli Žraloci skandování skvělých diváků deset, deset, deset. Hattrickem se v utkání blýskli žraloci J. Berger a M. Geier. Prvně jmenovaný zaznamenal hattrick i v zápase s kolínskými Draky. A Michal Geier snad nadobro prolomil střeleckou smůlu která ho doprovázela v prvních třech zápasech sezony.

Další výsledky 2. kola ČSHL
Zlín - Olomouc 3:6
Sparta - Č. Budějovice 2:0
Sparta - Kolín 2:3

Zdroj: www.skv-sharks.cz

Průběžná tabulka

1. Karlovy Vary   4 3 1 0 0 19:8  11
2. Kolín          3 2 0 1 0 13:7   7
3. Sparta         4 1 1 0 2  5:8   5
4. Olomouc        3 1 0 1 1  8:7   4
5. Zlín           3 1 0 0 2  8:9   3
6. Č. Budějovice  3 0 0 0 3  2:16  0