HC Energie Karlovy Vary

Juniorku nečeká nic lehkého, dorost do Brodu a Hradce

O víkendu se v lázeňské metropoli představí mladíci ze Šumperka a Opavy. Osm zraněných. Tak by se dal jednou větou popsat stav mužstva. Z posledních tří zápasů na kluzištích vybojovali junioři tři body. „Zisk tří bodů byl minimum, které jsme chtěli získat. Na druhou stranu jsme odehráli dva zápasy výborně. Mám na mysli ten ve Vítkovicích a také v Ústí. Všichni hráči podali maximální výkon a s jejich přístupem jsem spokojen,“ ohlédl se za poslední trojicí zápasů kouč Neubauer.
Trenéři juniorky Neubauer a Eismann přišli o dva kompletní útoky, o dva obránce a Miroslav Majer čeká na rozhodnutí komise, zda bude moci nastoupit, protože je v trestu. „Je to strašné. Nevíme jak budeme hrát. Mimo hru je téměř polovina mužstva,“ posteskl si trenér Jiří Neubauer a pokračoval: „Proto to proti Šumperku a Opavě bude tak těžké.“

Nabízí se tak otázka, s kým bude karlovarský lodivod hrát. „Museli jsme sáhnout do dorostu. Kromě Vachovce, který je už téměř natrvalo u nás, přichází také Kverka a Švec. Oba se už objevili v sestavě při zápase v Ústí. Musíme počet zraněných někým nahradit,“ uzavřel Jiří Neubauer.

Dorost do Brodu a Hradce

V klidných vodách extraligy se pohybují karlovarští dorostenci. V posledních třech zápasech získali osm bodů a momentálně okupují osmou příčku v tabulce. Přesto mají trenéři Mlejnek a Kverka plnou hlavu starostí. „O víkendu jedeme do Havlíčkova Brodu a Hradce Králové. Protože jsme museli půjčit hráče juniorce, museli jsme si vzít žáky z deváté třídy. V takto oslabené sestavě budou oba zápasy velice těžké,“ přiznal před oběma utkání kouč Karel Mlejnek.

Jeden veliký rozdíl mezi juniorkou a dorostem je. Trenérské duo Mlejnek – Kverka nemá téměř nikoho zraněného. „Mimo hru jsou akorát Vrána a Formánek. Oba mají nějaké zlomeniny, které utrpěli během utkání. Jinak se nebojím říci, že dorostenci jsou ocelový chlapy, které jen tak nic neskolí,“ uzavřel kormidelník střídačky dorostu.