HC Energie Karlovy Vary

Týdenní souhrn mládeže: junioři menší propad, dorost stále válí

Po úspěšné šňůře pěti zápasů bez porážky, přišel pro juniory menší propad. Ze tří utkání vybojovali Energetici pouze dva body. Stále jim ale patří jedna příčka pod postupovým místem do vyřazovacích bojů. To dorostenci se se všemi zápasy za sebou vypořádali o poznání lépe. Výhra v základní hrací době, výhra v prodloužení a prohra v nájezdech vynesla těmto mladíkům dohromady sedm bodů a zaujímají sympatické 8. místo ligové tabulky. Že i žáčci, elévové i nejmenší hokejisté si nevedli rovněž špatně, se dočtete dále v článku.

Extraliga juniorů

HC Poruba Ostrava – HC Energie K. Vary 7:4 (3:0,3:0,1:4)

Branky:Vachovec, Přindiš, Rohan T., Topinka
Asistence: Topinka 2, Mareček 2, Tollinger, Přindiš, Nachovec
Po sérii pěti utkání bez porážky a reprezentační pauze, ve které mužstvo z různých důvodů netrénovalo pohromadě, nastoupili Západočeši k utkání bez potřebné pokory. Lehkovážnost ve hře vyústila ve velké množství individuálních chyb, které Ostravští účelně trestali. Probuzení Energetiků v závěrečné části stačilo pouze na korekci dosavadního hrozivého výsledku.

HC Vítkovice - HC Energie K. Vary 3:2 po sam. nájezdech (1:0,0:0,1:2-1:0)

Branky: Rohan T., Topinka
Asistence: Rohan T., Mistoler, Schmidt
V porovnání s předchozím zápasem byl výkon karlovarských hráčů jako "noc a den". Velmi dobře bránili a ohrožovali brankáře vedoucího týmu extraligy z rychlých protiútoků. Zlomovým momentem utkání se stala nevyužitá přesilovka domácích 5 na 3 v úvodu třetí třetiny, která díky dvěma pětiminutovým trestům trvala téměř čtyři minuty. Karlovarským zůstalo ve hře pouze 13 hráčů, kteří ze sebe dokázali vydolovat poslední zbytky sil a v závěrečných čtyřech minutách skóre srovnali. Vyrovnávající Topinkova branka padla v power play v čase 59:53. Bod navíc získali domácí díky úspěšnosti v samostatných nájezdech.

HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Energie K. Vary 2:3 v prodl (0:0,0:2,2:0-0:1)

Branky:Topinka, Vachovec, Přindáš
Asistence: Rohan M., Mareček, Tollinger, Vachovec
Hosté byli v utkání lepším mužstvem, kdy se do vedení dostali díky využití dvou přesilových her a po čtyřiceti minutách vedli dvoubrankovým rozdílem. V závěrečné třetině domácí dokázali vyrovnat, když využili chyb v založení útoku karlovarských hráčů. V prodloužení pak platilo klasické přísloví "nedáš, dostaneš", kdy domácí nevyužili velkou šanci a Přindiš zajistil Energii druhý bod, který byl vzhledem k poměru sil v zápase zcela zasloužený.

Extraliga dorostu

HC Energie K. Vary - Kometa Brno 6:2 (1:1,3:1,2:0)

Branky:Sýkora 2, Švec, Záhora, Winkler, Frk
Asistence: Sýkora, Kubáč, Tomeček, Troška
Energii se nepovedla první třetina a zlepšení přišlo od druhé části, ve které si vybudovala pro toto utkání dostatečný náskok. Druhá dvacetiminutovka byla také plná vypjatých emocí, proto trenéři před poslední třetinou nabádali své svěřence ke kázni. I díky tomu v poslední části využili karlovarští dvě přesilové hry a definitivně rozhodli.

HC Energie K. Vary – HC Dukla Jihlava 2:3 po sam. nájezdech (2:1,0:1,0:0, 0:0)

Branky:Kverka, Švec
Asistence: Hluchý, Záhora
Do utkání, ve kterém oba týmy předvedli velmi dobrý výkon, vstoupili domácí výborně a již v první minutě skórovali. Soupeř využil přesilovou hru 5:3 a vyrovnal. Stejnou výhodu měli i karlovarští, a také ji využili. Ve druhé části hry soupeř srovnal a nerozhodné skóre zůstalo i po 60 minutách vyrovnaného utkání. Samostatné nájezdy vyhrál soupeř 2:3 a získal tak bod navíc.

HC Energie K. Vary – IHC Písek 6:3 (0:0,3:3,3:0)

Branky:Frk 2, Kubáč 2, Winkler, Sýkora
Asistence: Liška 2, Frk, Hluchý
Utkání rozhodla až závěrečná třetina, ve které vsítili domácí rozdílové branky z kvalitního důrazu při dorážení. První dvě třetiny s Energií soupeř držel krok výsledkově a v některých pasážích hry i herně a to především zásluhou nekvalitní obranné hry domácích. Karlovarští si však zaslouží pochvalu za víkendové "trojutkání“, ze kterého vytěžili 7 bodů.

Žákovská liga starších žáků – 9. třída

HC Energie Karlovy Vary - HC Litvínov 2:4 (1:2, 0:2, 1:0)

Branky:Svoboda, Bouda
Karlovarští se prezentovali na domácím ledě individuální výkonem. Bohužel včas si neuvědomili, že hokej je kolektivní sport a to na soupeře z Litvínova, který hrál kompaktně, opravdu nestačilo. Domácí si po předvedeném populistickém výkonu ani nic jiného než prohru nezasloužili.

HC Stadion Litoměřice - HC Energie K. Vary 1:6 (1:1, 0:2, 0:3)

Branky:Zikmund 2, Csamango, Brodský, Bouda, Jirušek
Asistence: Zikmund 2, Vrána 2, Csamango, Jirušek
V zápase plném osobních střetů, ve kterém domácí ve snaze ubojovat co nejlepší výsledek, hráli na hranici fair-play. Hosté si s touto taktikou poradili a zaslouženě získali dva body.

Žákovská liga starších žáků – 8. třída

HC Energie Karlovy Vary - HC Litvínov 4:4 (1:1, 1:3, 2:0)

Branky:Krejsa 2, Černý, Ziegler
Asistence: Ziegler 2, Opatrný 2
Domácí energetici prošli těžkou zkouškou, když prohrávali už 1:4 při nevyrovnaném výkonu domácího brankáře. Mladící však zmobilizovali síly a postupně začali ukrajovat z vedení soupeře. Vyrovnávací branku vstřelili v závěrečném power play sedm sekund před koncem zápasu. Za to, že tým zbraně nesložil, mu patří velká pochvala.

HC Stadion Litoměřice - HC Energie K. Vary 3:7 (1:2, 1:1, 1:4)

Branky:Petrov 2, Řezníček, Krejsa, Ziegler, Suchý, Klíma
Asistence: Černý, Opatrný, Řezníček, Krejsa, Zajíček
V nehezkém utkání se svojí hokejovou kvalitou prosadili hostující hráči, kteří tak potvrdili dosavadní postavení v tabulce.

Žákovská liga mladších žáků – 7. třída

HC Litvínov – HC Energie K. Vary 7:4 (3:1,1:3,3:0)

Branky:Rubeš,Bláha,Vodička,Sus
Asistence: Červenka,Fencl,Mikeš,Kovářík
Karlovarští zaspali začátek utkání a rychle prohrávali 3:0. Silný duch a touha po výhře motivovaly energetiky k srovnání stavu na 4:4. V aktivním hokeji hosté pokračovali i v závěrečné části, ve které si vypracovali řadu šancí, jenže neproměnili ani jednu. Domácí naopak byli před brankou soupeře důraznější, ale i šikovnější v zakončení, což jim zajistilo vítězství.

HC Energie K. Vary – HC Stadion Litoměřice 16:0

Branky:Fencl 3, Rubeš 3, Vodička 2, Sús 5, Mikeš , Hubáček, Kovařík
Asistence: Rulík, Červenka 4, Fencl 2, Rubeš 4, Vodička 3, Binias, Mikeš 2, Křehký, Kovařík

Žákovská liga mladších žáků – 6. třída

HC Litvínov – HC Energie K. Vary 4:8

Branky:Smolka 2,Chládek,Kožej,Šesták,Hubáček,Hauzr,Küblbeck
Asistence: Vildumetz 2,Liška,Hauzr,Smolka,Homolka
Energie měla skvělý vstup do zápasu kdy získala vedení, ale po polovině úvodní dvacetiminutovky její hráči polevili, čehož domácí využili ke snížení. Po přestávce karlovarští trenéři hráčům domluvili, vysvětlili jim jak k zápasu přistoupit a výsledek se dostavil v podobě přesvědčivého vítězství.

HC Energie K. Vary – HC Stadion Litoměřice 8:2

Branky: Prachař, Smolka 3, Šesták 2, Kabyl, Salajka
Asistence: Krich, Hauzr 4, Vildumetz, Kúblbeck 2
komentář k tomuto zápasu není bohužel k dispozici.

Západočeský přebor elévů – 5. třída

HC Baník Sokolov - HC Energie K. Vary 1:3 (1:1, 0:2, 0:0)

Branky:Vildumetz 2, Trofimov
Asistence: Chodounský a Smolka
Hosté na ledě dominovali, ale výborně chytající brankař domácích dokázal čelit útokům hráčů Energie, čímž se zasloužil o to, že konečný výsledek je tak pro domácí celek až příliš lichotivý.

Západočeský přebor elévů – 4. třída

HC Baník Sokolov - HC Energie K. Vary 0:9 (0:1, 0:1, 0:7)

Branky:Formánek, Nídl a Parshakov po 2, Habr, Jiskra a Maloušek
Asistence: Jiskra 2, Kellner, Přibyl, Chmiel, Formánek, Prošek a Parshakov
HC Energie se i přes množství šancí nemohla patřičně střelecky prosadit v prvních dvou třetinách. Ovšem v závěru, ve kterém soupeř zcela odpadl, to bylo už zcela jiné. O drtivé převaze svědčí poměr střel 1:59!

Západočeský přebor v minihokeji – 3. třída

HC Mariánské Lázně – HC Energie K. Vary 5:1

HC Klatovy – HC Energie K. Vary 14:2

Západočeský přebor v minihokeji – 2. třída

HC Mariánské Lázně – HC Energie K. Vary 2:14

HC Klatovy – HC Energie K. Vary 3:7

Severočeský přebor v minihokeji – 3. třída

SK Kadaň – HC Energie K. Vary 4:9

HC Slovan Louny - HC Energie K. Vary 2:13

Severočeský přebor v minihokeji – 2. třída

SK Kadaň – HC Energie K. Vary 6:2

HC Slovan Louny - HC Energie K. Vary 1:7