HC Energie Karlovy Vary

Energetičky si zajistily první místo ve skupině B!

Ženy: HC Energie - HC Neratovice 2:1sn (1:0, 0:0, 0:1)
Poslední kolo základní části ligy žen přineslo dramatickou podívanou, když na karlovarský zimní stadion svedlo první a druhý celek skupiny B. Domácí hokejistky si proti Neratovicím po celý zápas udržovaly převahu, jako již obvykle ale doplatily na slabou produktivitu. K potvrzení vedoucí příčky jim však naštěstí stačila i remíza, kterou vyšperkoval bonusový bod ze samostatných nájezdů. O postup do skupiny A nyní budou Dračice bojovat v nadstavbové části, která odstartuje o víkendu 6. a 7.12.
Liga žen - skupina B, 9. kolo, so 22.11.2008, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Neratovice
2:1sn
1:0, 0:0, 0:1
Branky a nahrávky: Hornová (Hajdová), rozhodující nájezd Hornová - Hrudková (Hrubá, Košková). Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. Oslabení: 0:1. Zásahy brankářek: Lukešová - Pecháčková 26:48.
Karlovy Vary: Lukešová - I.Kotrbáčková, S.Kotrbáčková, Vitochová, Hornová - Pecinová, Bauerová, Mašková – Hajdová, Pöpperlová, Brichová – Schildhabelová, Wadowská, Frková

Komentář k utkání

Utkání začalo pro Dračice velmi slibně. Hornová využila po 10 sekundách první přesilovku pěknou střelou pod víko. Dračice měly v 11. minutě blízko ke zvýšení skóre, ale po střele Wadowské zazvonila tyč. Naopak v 18. minutě se proti úniku Černé blýskla brankářka Lukešová.

Druhá i třetí třetina měly obdobný průběh. Dračice tlačily, ale jejich střely končily na tělech bránicích hráček, nebo ve výstroji brankářky Pecháčkové. Naopak hostující děvčata vycházela ze zabezpečené obrany a hrozila brejky. Jeden z nich v 55. minutě ve vlastním oslabení proměnila Hrudková střelou k tyči.

Protože vítězství Neratovic v tomto utkání by znamenalo jejich první místo po základní části, odvolali trenéři hostí v čase 59:53 brankářku. Blíže k vítězství ale nakonec měly Dračice, když Soňa Kotrbáčková po vyhraném buly mohla rozhodnou, ale její střela skončila na chráničích bránicí hráčky.

Po remíze 1:1 následovaly samostatné nájezdy Rozhodnutí nepřinesla série prvních třech, proměnily pouze Hornová (KVA) a Hrudková (NER). Druhý bod pro Dračice získala vítěznou brankou Michaela Hornová ve čtvrté sérii, když proměnila svůj druhý nájezd.

Ohlasy trenérů

Petr Skopal a Jaroslav Kliment (Karlovy Vary): Brzy se nám podařilo vstřelit gól, který mohl být i vítězný. Přes naše stálé upozorňování na nebezpečí brejků soupeře se nám jeden nepodařilo pohlídat a Neratovice v oslabení vyrovnaly. V nájezdech jsme byli šťastnější my a dvěma trefami Míši Hornové získali bod navíc.