HC Energie Karlovy Vary

Energetici bodovali po šesté v řadě. Přesto byli hráči zklamáni

Hokejisté karlovarské Energie podlehli v úterý Zlínu 2:1 po samostatných nájezdech. Bodovali sice již pošesté v řadě, ale z posledních tří duelů vyválčili pouhé čtyři bodíky. Na druhou stranu každý bod se počítá. „Máme sice jeden bod, ale prohráli jsme,“ posteskl si centr druhé karlovarské formace Jaroslav Kristek.
V jeho očích bylo vidět veliké zklamání. „Začali jsme sice dobře. V první třetině jsme se dostali do vedení, ale po té co Zlín vyrovnal, tak jsme přestali hrát. Nemůžu si pomoct, ale tohle utkání postrádalo určitý spád a tempo,“ přidal hodně sklesle.

Valaši důsledně bránili a vyčkávali. „Tak trochu nás uspali a ve třetí třetině nás začali přehrávat. Málem se jim povedlo vyhrát v základní hrací době,“ připomenul Kristek šanci ze třetí třetiny, po které zazvonila za Mensatorem tyčka.

Rozhodnutí mohlo ale přijít i na druhé straně. Jaroslav Kristek si našlápl na modré čáře a postupoval sám na zlínského Sedláčka. Předvedl krásný blafák, ale puk jenom prolétl podél brankové čáry a skončil v rohu. „Sám ani pořádně nevím, jak to že to tam nespadlo. Měl jsem prázdnou branku. Asi jsem byl překvapený, jak snadno jsem se dostal do zakončení. Brankář Sedláček si lehl a já jsem měl najednou před sebou prázdnou branku,“ popisoval střelec jeden z rozhodujících okamžiků zápasu.

Jaroslav Kristek vstupoval do tohoto ročníku extraligy, jako nejlepší střelec loňského play off. „V posledních třech zápasech máme trochu smůlu. Dvakrát jsme vedli a v posledních minutách soupeři vyrovnali. V úterý zase já. V poslední době se nemůžu trefit a to je třeba jeden z důvodů proč jsme ztratili se Zlínem dva body,“ otevřeně přiznal a pokračoval: „Věřím, že se mi zase začne dařit a budu dávat branky.“

Rozhodčí Turčan po Kristově nájezdu vyloučil Galvas na dvě minuty za hákování. „On mě tam sice trošičku zahákoval, ale na to se nemůžu a ani nechci vymlouvat. Měl jsem trefit prázdnou branku a možná bychom měli dnes o dva body navíc. Sice jsme dostali přesilovku, ale tu jsme nevyužili,“ pokračoval Kristek v popisování největší šance Energie ve třetí části.

Samostatné nájezdy už jsou loterie. Jaroslav jel jako třetí z energetiků. „Věděl jsem přesně, co udělám a myslím si, že se mi to i povedlo. Mělo to jen jednu chybu. Místo prázdné branky jsem trefil tyčku,“ dodal.

Související články