HC Energie Karlovy Vary

Mládež: proměnlivé výsledky

Aktuální týdenní souhrn začneme konstatováním, že junioři stále nemohou najít v novém roce optimální pohodu a z obou utkání s Boleslaví a na Slavii nevytěžili ani bod. To dorostencům los přiřknul stejné soupeře, herní projev byl o poznání lepší, avšak bodově téměř naprázdno. Jediný bod z těchto utkání dokázali vytěžit v domácím zápase s Mladou Boleslaví, kdy dva body darovali soupeři až po samostatných nájezdech. K bodu svými třema trefami pomohl Vojtěch Tomeček (na snímku). Žáčci čtvrtých až devátých tříd se shodně utkali s rivalem ze Sokolova a až na jednu výjimku dokázali všechny zápasy vyhrát. Všechny své zápasy vyhrály i nejmladší karlovarské naděje z druhých a třetích tříd. Jakým poměrem a jak si vedli konkrétně již výše zmínění mladíci se dočtete dále v článku.

Extraliga juniorů

HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav 3:5 (1:0, 2:4, 0:1)
Branky: Rohan T., Tollinger, Schmidt.
Asistence: Přindiš, Rohan T.
Domácí přistoupili k utkání lehkovážně, nezopakovali herně disciplinovaný výkon, který jim přinesl úspěch v předchozím kole na Spartě. Energetici propadali v útočném pásmu a na útočné modré, a tím dávali možnost hostům k brejkovým situacím. Boleslavští prokázali značnou efektivitu v koncovce a zaslouženě se radovali z výhry.

HC Slavia Praha – HC Energie K.Vary 6:4 (3:1.2:0,1:3)
Branky:Přindiš, Schmidt, Majer, Frk
Asistence:Rohan T.2, Rohan M.2
Slavii nasměrovala k výhře chybná hra karlovarských hráčů v oslabení. Nedodrželi trenéry naordinovaná taktická rozestavení, domácí toho využili a získali utkání pod svou kontrolu. Hosty probudily až změny v sestavě po druhé třetině. Podařilo se jim korigovat z hrozivých 1:6 na 4:6 (v 52.minutě). Pražané najednou znervózněli a začali kupit chyby, ze kterých hosté mohli vstřelit další branky a pomýšlet na bodový zisk. Šance ale nevyužili a odjeli tak s prázdnou.

Extraliga dorostu

BK M. Boleslav – HC Energie K. Vary 5:4 SN (2:0,2:1,0:3 – 1:0)
Branky:Tomeček 3, Winkler
Asistence:Kverka 2, Zadražil, Táborský, Winkler
Ve značně omlazené sestavě nevstoupili do utkání karlovarští dobře. Teprve od druhé části se domácím vyrovnali a místy byli i lepším týmem, což po zásluze v poslední části zúročili srovnáním stavu zápasu z 4:1 na 4:4. Bohužel samostatné nájezdy rozhodla v neprospěch Energie až poslední série.

HC Energie K. Vary – HC Slavia Praha 1:2 (0:1,1:0,0:1)
Branky:Sýkora
Asistence:Záhora
Domácí sehráli s lídrem celé extraligy velmi vyrovnané utkání, které rozhodly až momenty v závěrečné části. Hrubou chybu soupeře karlovarští samostatným únikem gólem nepotrestali, kdežto soupeř hrubou, byť ojedinělou chybu Energie, v poslední části brankou potrestal. V globále obou víkendových utkání předvedená hra ze strany karlovarských potěšila, bohužel již ne bodový zisk.

Žákovská liga starších žáků – 9. třída

HC Energie K. Vary - HC Baník Sokolov 7:2 (1:2, 2:0, 4:0)
Branky:Vrána 3, Zikmund, Jirušek, Sturma, Brodský
Asistence:Zikmund 4, Jirušek 2, Doskočil, Grundler, Čápek
Karlovarští nastoupili do utkání značně rozpačitě, čehož využil soupeř a první třetinu nečekaně vyhrál. Probuzení přišlo včas a od druhé části byli na ledě vidět hlavně domácí, kteří svou převahu vyjádřili i brankově.

Žákovská liga starších žáků – 8. třída

HC Energie K. Vary - HC Baník Sokolov 8:1 (2:0, 3:0, 3:1)
Branky:Petrov 3, Klíma 2, Černý, Opatrný, Ziegler
Asistence:Černý, Šafář, Opatrný, Řezníček, Ziegler, Klíma, Suchý
Energetici i s pouhými 11 hráči měli utkání jednoznačně ve svých rukou. Dobrým pohybem a pěknou kombinací si vytvářeli šance, které i efektivně využívali, až se skóre zastavilo na osmičce. V tabulce první poloviny v součtu obou tříd skončili karlovarští třetí za Litvínovem a Ústím, které mělo stejný počet bodů, ale o dvě branky lepší skóre ze vzájemných zápasů. Karlovarští budou hrát v nadstavbové části jen s kluby, které se umístili na 1-6. místě po základní části.

Žákovská liga mladších žáků – 7. třída

HC Baník Sokolov – HC Energie K.Vary 5:5 (1:0 1:3 3:2)
Branky:Rubeš 2x, Vodička, Bečka, Binias
Asistence:Mikeš 2x, Binias, Červenka
Ještě 7 minut před koncem utkání vedli hosté o dvě branky, ale svůj náskok neudrželi. Domácí zabojovali a získali nečekané vítězství.

Žákovská liga mladších žáků – 6. třída

HC Baník Sokolov – HC Energie K.Vary 4:3
Branky:Šesták, Hauzr, Krich
To, že sport nemá někdy logiku se ukázalo v tomto zápase. Karlovarští byli po 60 minut lepším mužstvem, přesto na soupeře konečným výsledkem nestačili. Bylo to jediné vítězství Sokolova v derby zápasech, které oba kluby o víkendu sehrály.

Západočeský regionální přebor elévů – 5. třída

HC Energie K. Vary - HC Baník Sokolov 9:1 ( 2:1, 3:0, 4:0)
Branky:Trapl, Vildumetz a Chodounský po 2, Trofimov, Pajk a Beer
Asistence:Pajk 2, Hanák, Trofimov, Trapl a Vildumetz
Hosté hráli pod stálým tlakem, přesto dokázali v 1.třetině udržet ještě přijatelný výsledek. Od poloviny utkání se "našli " střelci, kteří zajistili domácí Energii vysoké vítězství.

Západočeský regionální přebor elévů – 4. třída

HC Energie K. Vary - HC Baník Sokolov 6:0 (2:0, 3:0, 1:0)
Branky:Prošek, Maloušek, Formánek, Hoang, Habr a Nídl
Asistence: Kellner, Salva a Prošek
Domácí měli v utkání neustálou převahu a zaslouženě svého soupeře, který se sice snažil a bojoval, porazili zcela přesvědčivě.

Severočeský přebor v minihokeji – 3. třída

HC Energie K. Vary - SK Kadaň 8:2
Branky:Cankov 2, Glanc M. 2, Šťastný, Zázvorka, Novotný D., Doubek

HC Energie K. Vary - KLH Chomutov 9:1
Novotný D. 3, Kořán 2, Cankov, Lopatka, Čechlovský, Doubek

Severočeský přebor v minihokeji – 2. třída

HC Energie K. Vary - SK Kadaň 7:3
Jiskra 4, Brany, Uxa, Lafek

HC Energie K. Vary - KLH Chomutov 4:2
Jiskra 3, Lafek