HC Energie Karlovy Vary

Oslabené Dračice na Beroun nestačily

Ženy: HC Energie - HC Berounské Lvice 2:6 (0:0, 0:2, 2:4)
Karlovarské hokejistky nezvládly ani druhé utkání nadstavby s celkem bojujícím o záchranu v elitní skupině a ve virózou zmítané sestavě podlehly Berounským Lvicím. Utkání vyrovnanější víc, než napovídá výsledné skóre, rozhodla lepší sřelecká produktivita hostů.
Liga žen - skupina B, n5, so 17.1.2009, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Beroun
2:6
0:0, 0:2, 2:4
Branky: Brotánková, Lédlová - Pešková 3, Harapesová, Součková, Malá. Asistence: Mašková, I.Kotrbáčková - Harapesová, Šimková. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Zásahy brankářek: Seemanová - Štěpánková 27:31. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:6.
Karlovy Vary: Seemannová - I.Kotrbáčková, Bauerová, Hornová, J.Fričová - Mašková, Hajdová, Brotánková – Pecinová, Nešutová, Lédlová - Frková, Brichová, Tumpachová – Růžičková, Mokrošová

Komentář k utkání

Dračice oslabené o pět hráček skolených virózou podaly bojovný výkon a byly Berounským Lvicím vyrovnanými soupeřkami. Dá se říci, že konečný výsledek je pro domácí až příliš krutý.

První třetina byla vyrovnaná jak na skóre, tak střely na branku. Obě brankářky stačily všechny šance pokrýt. Největší z nich měly Dračice ve 14. minutě, kdy nevyužily 78 sekund dvojnásobné přesilovky.

Na začátku druhé třetiny jakoby Dračice ztratily koncentraci a soupeřky dokázaly využít dvou chyb a odskočily brankami Součkové a Peškové. Dvoubrankový náskok hostí i díky dobrým výkonům brankářek trval po zbytek prostřední části.

Vstup do třetí třetiny vyšel Dračicím a již po 14 vteřinách brankou Brotánkové snížily na 1:2. Tato branka vyburcovala domácí ke zvýšení výkonu se snahou o vyrovnání. Bohužel z přemíry snahy a ubývajícími silami vytvářely karlovarské hokejistky chyby, které Lvice tvrdě trestaly. Ve 46. a 47. minutě brankami Peškové a Harapesové zvýšily po samostatných únicích na 1:4.

Lédlové se podařilo snížit po využití přesilové hry v 51. minutě, ale dalšími dvěma brankami v krátkém časovém rozpětí upravily soupeřky zásluhou Peškové a Malé na konečných 2:6. I když Dračice třetí třetinu prohrály 2:4, dovedly své soupeřky přestřílet 12:16.

Ohlasy trenérů

Petr Skopal a Jaroslav Kliment (HC Energie Karlovy Vary): Výsledek je pro nás trochu krutý, výkon byl dobrý a bojovný. Našim menším a mladším hráčkám nelze upřít snahu, ale v mnoha případech chybělo trochu více síly.