HC Energie Karlovy Vary

Marek Melenovský chválil brankáře i nástup do zápasu. Chceme do šestky, říká odhodlaně

Útok Lukáše Pecha, s Markem Melenovským a Františkem Skladaným na křídlech, přiváděl hostující obranu v pátečním zápase s Litvínovem k zoufalství. Několikrát zle dotírali na Hübla, což se vyplatilo hned v 5. minutě, kdy Marek Melenovský (na snímku) dostal Energii do dvoubrankového vedení. Právě se zkušeným forvardem jsme hodnotili povedené vystoupení karlovarských hokejistů.
Jak byste popsal váš střelecký úspěch?
Měli jsme to o něco snazší, protože jeden z obránců před námi zakopl, ale já si stejně myslím, že Lukáš by ho prohodil a my s Ferim (František Skladaný) bychom jeli sami na nikoho. Chtěl jsem trefit horní růžek a to se mi nakonec povedlo. Myslím si, že to byl velice pěkný gól.

Kde byl rozhodující okamžik zápasu?
Podle mého už v první třetině. Dostali jsme se rychle do tříbrankového vedení a svůj náskok jsme si už pohlídali. Sice jsme dostali hloupou branku, ale celé utkání jsme měli pod kontrolou.

Když Litvínov snížil, neměli jste trochu obavy? Tam jste také vedli 3:0 a nakonec z toho nebylo nic…
Snažili jsme se dát si na to pozor. Hráli jsme s nimi už čtyřikrát, tak jsme věděli, co nás čeká. Za stavu 3:1 to sice zkusili, ale nic vyloženého si nevypracovali.

Lukáš Mensator byl opět vaší největší oporou. Určitě musí být příjemné hrát před takovým gólmanem, že?
On opravdu chytá výborně a to je podle mého základ našeho úspěchu.

Blíží se play off. Do konce soutěže zbývá osm kol a stále nemáte jistý postup do vyřazovacích bojů…
Tabulka je hodně vyrovnaná, ale myslím si, že my jsme jich posbírali dost. Mohlo jich být více nebýt těch pokažených zápasů, ale to je hokej.

Podle diváků se začínáte přibližovat k loňské formě. Jak to vidíte vy?
Zatím to jde. Já to nechci zakřiknout, ale musíme jít zápas od zápasu a pokusit se uhrát šestku.

Související články