HC Energie Karlovy Vary

Zvedli jsme se a vyhráváme. Dnes to byl výborný výkon, říká spokojeně Jaroslav Kristek

Desátý zápas v řadě. Tak přesně takovou porci zápasů karlovarská Energie dokázala bodovat. Nejinak tomu bylo v podkrušnohorském derby na ledě Karlových Varů. Energetici nedali svému soupeři šanci a smetli ho vysokým skórem 5:1. U třetí branky Západočechů byl i Jaroslav Kristek, který po přihrávce Kumstáta dopravil kotouč do prázdné svatyně hostujícího celku.
Zvítězili jste potřetí v řadě za plný počet bodů. Jak byste Jardo zhodnotil dnešní utkání?
Je to paráda. Hráli jsme velice dobré utkání, kde jsme navázali na povedené předešlé zápasy a po dlouhé době se nám podařilo doma odehrát dobře všechny tři třetiny. Brzy jsme odskočili a v závěru jsme se nemuseli strachovat.

Jak hodně pomá to, že poslední zápasy hrajete za tři body, deset zápasů v řadě jste bodovali? Na holích je znát určitá jistota...
Dneska jsme v obraně i útoku předvedli výborný výkon. Samozřejmě, že chyby se najdou.

Myslíte, že se k vám otočilo štěstí, které Energii scházelo skoro tři čtvrtiny extraligy?
Je dobře, že se nám v závěru začalo dařit. Před Vánocemi jsme byli v nějaké krizi, ale teď jsme se zvedli a vyhráváme. Už se blíží play off a chceme být určitě v šestce.

V úterý jste vyhráli na Spartě, ta dnes prohrála s Třincem. Posunuli jste se na čtvrté místo...
Věděli jsme, že asi půjdeme do předu. Je osm utkání do konce a myslím, že tři výhry by nám měly stačit na play off. Doufám, že v dalších zápasech navážeme na předešlé výkony.

Nezdálo se vám, že byl dnes Litvínov unavenější než v předešlých vzájemných duelech?
Měli jsme z toho strach, protože na nás letos umí. V posledním zápase tady zavřeli obranu a my jsme se těžko dostávali do útoku. U nich hráli velice rychlý kombinační hokej a dnes mě to překvapilo. Nebyl to Litvínov, na který jsme v téhle sezoně byli zvyklí.

Mohl byste popsat svoji branku po přihrávce Petra Kumstáta?
Snažil jsem se jít do brány. Kumy ukázal, že má přehled, a já to už zakončoval do prázdné branky.

Související články