HC Energie Karlovy Vary

Michal Dobroň: Doufám, že teď už body budeme sbírat po třech

Kdo nedorazil, o hodně přišel. Do Karlových Varů včera zavítal soupeř z nedalekého Ústeckého kraje – Litvínov. Spolu se západočeským derby je i derby podkrušnohorské docela prestižní záležitostí a na Energii bylo vidět, že si to uvědomuje. Posilněn několika předešlými výhrami vlétl domácí celek na led a začaly se dít věci. Díky Michalu Dobroňovi šli energetici ve 4. minutě do vedení a aby toho nebylo málo, tak zhruba za minutu díky Marku Melenovskému vedení pojistili. Nebýt těchto dvou rychlých gólů, hra se mohla odvíjet i jinak, což včera večer po utkání mimo jiné potvrdil sám autor první branky.
Měl jste dnes možnost vystřelit si úspěšně na bránu jako první. Jak byste popsal onu gólovou situaci?
To byl odražený puk na kruhy. Já se snažil trefit bránu, aby to náhodou neletělo někam vedle a se štěstím to tam proletělo.

Během minuty jste vedli o dvě branky. Je takový náskok pro mužstvo hodně podstatný a důležitý?
Samozřejmě. Jestliže dáme dva rychlé góly hned na začátku a soupeři se na to nepodaří nijak zareagovat, tak to celku hodně výrazně pomůže.

Po dnešku máte za sebou opět řadu vyhraných utkání. Znamená to, že se týmu navrátila ztracená forma?
Já doufám, že ano. Protože před těmi třemi zápasy se nám moc nedařilo, hráli jsme samé prodloužení, prodloužení jsme prohrávali. Takže teď snad budeme vyhrávat a sbírat body po třech.

Litvínov se snažil napadat, ale bylo na hře soupeře přece jen nějak znát, že s tímto nepočítal? Byli překvapení?
Určitě. Od začátku se vědělo, že vedeme 2:0. A kdyby to bylo 0:0, tak by Litvínov hrál nejspíš jinak.

Jaký je Váš názor na dnešní jedinou litvínovskou branku?
Takové góly padají, to se prostě stane. Byl to nahozený puk před bránu, Fero Skladaný to chtěl odehrát a odrazilo se to zkrátka do brány. Takové góly k hokeji patří a nesmí to tým nijak psychicky položit.

Dnes byla za poslední dobu jedna z větších návštěvností na stadionu. Je to na ledě znát? Odrazí se to nějak do hry?
Je to samozřejmě hodně slyšet, navíc Litvínov je tady kousek, sehráli jsme takzvané podkrušnohorské derby a atmosféra byla perfektní.

Související články