HC Energie Karlovy Vary

Na Slavii nám chyběl pohyb, přiznal kouč Antonik

Bodovací série Energie symbolicky skončila se soupeřem, se kterým také začala. Na ledě Slavie se karlovarským hokejistům nepodařilo navázat na předchozí povzbudivé výsledky z venkovních zápasů a nejen díky čtyřgólovému Mickovi podlehli vysoko 3:7. Jejich trenéři měli o příčině porážky jasno.
V neděli se hokejisté karlovarské Energie představili na ledě O2 Arény, kde je přivítala družina Vladimíra Růžičky. Slavistům se povedl vstup do utkání a rychle se ujali vedení 3:0. Po zbytek duelu se už hrálo podle jejich not a utkání skončilo vysokým skóre 7:3.

Karlovarský trenér Mikuláš Antoník si zpětně stěžoval především na bruslení svých svěřenců. „V neděli jsme neměli ten správný pohyb. Byli jsme všude pozdě. Slavia byla ve všech činnostech lepší. Více bruslili, více napadali a u každého kotouče byli dříve. Nepovedl se nám vstup do utkání a čtyři branky v první třetině byly pro nás smrtíc.“

V poslední třetině sice energetici zásluhou Václava Skuhravého a Davida Zuckera snížili na 6:3, drama přesto domácí nepřipustili. „V poslední třetině se nám sice povedlo utkání trochu kosmeticky upravit, ale Slavia byla prostě v neděli lepším týmem,“ přiznal karlovarský asistent.

O něco nadějněji z karlovarského pohledu vypadala třetina první, kdy navzdory tříbrankové ztrátě hosté hodně tlačili. Více než trefu Zuckera ale z povedené pasáže vytěžit nedokázali. „Na Slavii prohrávat 3:0, potažmo 4:1, to se už těžko otáčí. Mají výborné mužstvo a takovýto vývoj se opravdu málokdy povede otočit. Podařilo se nám sice snížit, ale pořád naše hra nebyla taková, jakou jsme si představovali.“

Hvězdou večera a katem karlovarských nadějí se stal Tomáš Micka, který do černého mířil hned čtyřikrát. „Byl to jeho parádní den. Hrál s velikou chutí a bylo na něm vidět, že chce ty branky dát,“ okomentoval Antonik výkon slavistického forvarda.

Brankový příděl nepomohl zvrátit ani občasný návrat Petra Kumstáta do první formace. „Většinu utkání odehrál vedle Venci Skuhravého mladý Rastislav Dej, ale Petr tam nastupoval taky. Teprve se budeme rozhodovat, jak postavíme formace na čtvrteční utkání,“ uzavřel kouč.

Související články