HC Energie Karlovy Vary

Vzhledem k vývoji zápasu můžeme být spokojení, přiznal Petr Sailer

Karlovarské útočné trápení v duelu se Znojmem v polovině hrací doby uťala až trefa Petra Sailera. Propracovanou defenzivu soupeře překonal nikoli důmyslnou kombinací, ale jedovatou střelou ze střední vzdálenosti. „Střílel jsem přes beka, protože pak brankář špatně vidí,“ vysvětloval třiatřicetiletý útočník, jenž svou druhou branku přidal v závěrečných nájezdech.
Petře, dnes jste hráli s předposledním celkem, ale i tak jsou dva body zřejmě dobré?
Znojmo hraje především venku velice dobře a potřebuje sbírat body. Myslím si, že už ani moc nepomýšlí na předkolo play off jako na to, aby si od Mladé Boleslavi vytvořili co největší odstup. Přijeli sem dnes bránit. Obranu mají hodně propracovanou a je strašně těžké se přes to dostat. Po vývoji zápasu jsme za dva body spokojení.

Chtěli jste dát rychlou branku, ale bylo to naopak Znojmo, kdo v první třetině střílel víc. Čím to bylo?
Chtěli jsme udělat úvodní tlak, ale Znojmo opravdu výborně bránilo a všechny puky hned vyhazovalo. Když pak domácí tým nepromění nějaké šance a nedostane se do tempa, začne se hrát úplně jiný hokej. V první třetině to trochu zkoušeli i dopředu a tím nás překvapili. Abychom si udělali nějaký tlak, museli jsme jít dopředu ve třech hráčích. Oni ale puky prohazovali do brejků a od toho se odvíjelo to, že v první třetině měli víc střel. Když se pak dostali do vedení, tak už bránili více.

Pokud ale narazíte na tým z předkola, můžete takový styl očekávat i v play off..
Myslím si, že play off jsou dnes úplně o něčem jiném. Hraje se dopředu dozadu a obrana tam není až tak důsledná. Z mužstva celkově i z jednotlivých hráčů totiž spadne takový ten tlak, že se musí dostat do play off. Hraje se pak jiný hokej.

Vyrovnávací branku si Trvaj možná trochu vyčítá. Počítal jste s tím, že ta střela projde?
Byl jsem rozjetý od naší střídačky, Pepa Řezníček mi to dal do plné jízdy. Jejich beci byli v první chvíli hodně rozestoupení. Až když jsem naznačil, že půjdu doprostřed, tak se jeden začal stahovat. Chtěl jsem vystřelit přes beka, protože přes něj brankář těžko vidí. Jsem rád, že to tam propadlo.

Trefil jste se i v samostatných nájezdech. Výměna znojemských brankářů Vás tedy asi nerozhodila?
Hráči v poli se na to moc nedívají, soustředí se sami na sebe. Když jsem jel, přemýšlel jsem, že to dám buď mezi nohy nebo nad vyrážečku. Nad tou vyrážečkou ale nakonec bylo víc místa.

Související články

Reportáž | čt 29.1.2009

Defenzivní zápletku rozřešil Sailer