HC Energie Karlovy Vary

Josef Řezníček: Neúčast v šestce by pro nás byla zklamáním

Jedním z tria karlovarských obránců, kteří v utkání s Kladnem skórovali, byl i Josef Řezníček. Svojí povedenou trefou pod víko zároveň odčinil předchozí nezdar v přesilové hře, kdy se po zaváhání na modré Středočeši ujali vedení. „Když chce člověk jít do tlaku a udržet pásmo, tak musí prostě občas někde zariskovat. Tentokrát se to nepovedlo,“ říká zkušený bek v našem pozápasovém rozhovoru.
Jak hodnotíte dvoubodový zisk z utkání, jste spokojení?
S body jsme spokojení, radost byla vidět i na ledě, jak tam kluci naskákali. Chtěli jsme sice vyhrát za tři body, ale nemuseli jsme mít také žádný. Takže ty dva jsou taky hodně důležité.

Účast v šestce již začíná získávat reálné obrysy, že?
Musíme využít toho, jak to máme rozehrané, a jít za postupem do šestky. Kdyby se to nepovedlo, bylo by to pro nás zklamání. I když předkolo se samozřejmě dá také hrát, můžete z něj také postoupit. Ale když už jsme takhle daleko, tak je naším cílem rovnou čtvrtfinále.

Přemýšlíte i nad udržením čtvrté příčky, která přináší další výhodu?
V tuhle chvíli na čtyřku moc nekoukáme. Zápasy jsou strašně těžké. Uvidíme po dalším zápasu venku. Tam jsme v posledních zápasech hráli docela velice dobře z obrany. Myslím si, že tyhle obranné styly tomu teď budou vévodit. Přece jen už není tolik síly a technické hráče si všichni hlídají.

Kde se stala chyba při té brance Kladna ve vlastním oslabení?
Měli jsme puk v rohu a chtěl jsme udržet pásmo. Soupeř to vyhazoval, já jsme se rozjel a čekal, že to vyhodí ne prostředkem ale kolem Ondry Němce. Jeden náš hráč to tam ale ještě zblokoval, puk změnil směr, takže jsem zabrzdil, chtěl jsem to ještě chytit a přeskočilo mi to hůl. Byl to takový nešťastný gól. Ani zahákovat se mi toho hráče nepodařilo, protože ten puk prostě odskočil daleko.

Nezdar jste odčinil krásnou vyrovnávací střelou, jak se ta situace seběhla?
Venca zapracoval na buly a Kumi hned vyjel, vytáhl puk a dal mi ho. Udělal jsem krok dopředu a napálil jsem to tam. Věděl jsem, že budu střílet nahoru, protože si přede mnou dva hráči lehli. Venca šel hned před bránu a clonil tam. To je pak pro každého gólmana těžké, takže mi to spadlo do víka.

Takže to pro Vás byla taková satisfakce?
Já to tak neberu, protože už jsem toho zažil hodně. To se prostě v hokeji stává. Když se člověk snaží, chce jít do tlaku a udržet pásmo, tak musí prostě občas někde zariskovat. Tentokrát se to nepovedlo a soupeř to proměnil. Předtím už měli také dva úniky, ty Mensi ještě chytil, ale tohle už byl takový vrchol. Musíme se z toho poučit a hrát opravdu ze zabezpečené obrany. Protože na jeden dva góly tady soupeři získávají body.

Související články