HC Energie Karlovy Vary

Žraloci začali v Malmö nadějně

AKTUALIZOVÁNO - Karlovarští sledge hokejisté načali svou účast na tradičním turnaji ve švédském Malmö velmi dobře. V prvním utkání remizovali po kuriozním průběhu s domácími borci 1:1, když první branku inkasovali už po šesti vteřinách a vyrovnání si schovali až do posledních sekund duelu. Ve druhém čtvrtením představení pak čeští mistři deklasovali norský Jordal KHK v poměru 10:0. Turnaje se účastní i juniorský výběr České republiky, který ve svém prvním utkání přehrál mladíky z Malmö 3:0. Podrobnosti o čtvrtečním dění Vám přímo ze Švédska zprostředkuje náš zpravodaj v pátek dopoledne. Hry handicapovaných sportovců pokračují ve Švédsku až do konce týdne.

První den sledgehokejového turnaje v rámci Malmö Open 2009 byl vskutku nebývale rušný. Vše odstartoval gól domácího týmu do branky karlovarských Žraloků po pouhých šesti sekundách úvodního utkání. V dalším průběhu se ale vyslanci české země ze studené sprchy oklepali a v téměř již beznadějné situaci devět sekund před koncem zaslouženě vyrovnali. "Prohráli jsme buly a čtyři hráči soupeře najížděli na naší branku. Jeden vystřelil od modré čáry a dal gól. Moc nám takový začátek nepřidal, ale naštěstí jsme se zvedli a Malmö k ničemu dalšímu moc nepustili. S remízou jsme nakonec spokojení, zvlášť když jsme vyrovnali gólem do šatny, shrnul své pocity z důležitého měření sil útočník Michal Geier.

Odpoledne odehráli Žraloci mnohem jednostrannější partii proti norskému celku Jordal KHK. Výsledkem bylo rovných deset gólů v severské brance a žádná v karlovarské. "S Nory to bylo vlastně jen o jednom šikovném hráči, kterého jsme si pohlídali. Nikoho takového dalšího neměli, takže se zápas trochu změnil v exhibici a podle toho to vypadalo. Celý tým si zápas užil," popsal Michal Geier druhé pondělní vystoupení.

Nepříjemnou kaňkou na úvodním dni se stalo zranění holandského sledge hokejisty, který po přehnaně tvrdém ataku u mantinelu ze strany britského hráče Farmera opustil stadion v péči lékařů a zamířil rovnou do nemocnice. Tým Amsterdamu odstoupil na protest proti obávané a tradičně tvrdé hře Britů z rozehraného zápasu, o jehož osudu rozhodnou organizátoři turnaje.

Výsledky prvního dne

Malmo - SKV Sharks Karlovy Vary 1:1
Branky a nahrávky: 1. M. Eklund (Engmark) - 30. J. Berger (M. Geier). Vyloučení: 2:0, bez využití.

Jordal KHK - SKV Sharks Karlovy Vary 0:10
Branky a nahrávky: 4. J. Berger (M. Geier), 9. M. Geier (J. Berger), 12. J. Berger (M. Geier), 15. Kubeš (M. Geier), 22. J. Berger (Hrbek), 23. Frous (M. Geier), 23. J. Berger, 23. M. Geier (J. Berger), 26. Fojtík, 28. J. Berger (Hrbek). Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2.

Team CZ - FIFH Malmö Juniors 3:0
Branky a nahrávky: 5. Bejvl (Dobruský), 13. Forgo, 20. Kašpar. Vyloučení: 3:1, bez využití.