HC Energie Karlovy Vary

Malmö Open se dramatizuje

Mezi průhlednými mantinely sledgehokejového stadionu v Malmö se před třetím hracím dnem přiostřuje. Po pátečních zápasech je napínavá situace především v karlovarské skupině B, kde spolu soupeří o první místo Žraloci s domácím týmem FIFH Sledgehammers. Švédové mají při stejném počtu bodů lepší skóre o čtyři góly a před sobotními dohrávkami se slabšími soupeři lze s jistotou předpokládat, že o tom, kdo si jako vítěz skupiny zahraje celkové finále, rozhodne právě ukazatel skóre. Ve hře se Žraloci udrželi díky infarktovému obratu proti Nacka HI Stockholm.

Po zachráněné remíze s Malmö a jednoznačné výhře nad norským celkem Jordal KHK nastoupili Žraloci do třetice proti severskému soupeři. Nacka HI ze Stockholmu prohrála s Malmö 0:3, a tak i Žraloci museli reprezentanty hlavního města Švédska porazit, pokud chtěli pomýšlet na první místo v tabulce. To zajišťuje účast ve finále proti vítězi skupiny A. Počátek utkání se nesl v duchu nenaplněných předsevzetí a Žraloci se dlouho nemohli proti pozičně dobře hrajícím Švédům prosadit. Brankář Bozděk zlikvidoval několik příležitostí, ale ve 13. minutě zůstal po zmatcích v obraně bezmocný.

Z marné snahy vytrhl Žraloky po sedmi minutách druhé půle kolínský host Pavel Kubeš. Reprezentační bek nekompromisní ranou z prostoru mezi kruhy vyrovnal a rázem existovalo na ledě jen jedno mužstvo. Sharks zamkli Nacku před její brankou, kde se místy odehrávalo nefalšované rugby na ledě. Obrovský nápor se ale obešel bez gólu. Naštěstí se pátek 13. února nestal kritickým dnem pro Pavla Kubeše, který 67 sekund před koncem svou druhou trefou definitivně převážil misky vah na českou stranu. "Já jsem sem přijel s tím, že si chci zahrát finále proti Oslu," oznámil na rovinu po utkání produktivní zadák a zachránce finálových nadějí v jedné osobě. "Ty góly jsem dal, ale stejně dostanu vynadáno, že si jezdím dopředu," usmál se kolínský Drak se žraločí ploutví.

Sobota se ponese ve znamení honu za co nejlepším skóre. Malmö hraje s Jordalem a Žraloci od 14:15 s Amsterdamem Huskies. Holanďané si od Malmö odnesli dvanáctigólový nášup, který Sharks potřebují napodobit. Zároveň potřebují, aby jejich výhra byla o pět gólů vyšší než výhra Malmö nad Jordalem. O taktice, jakou naplnit tento úkol, má Pavel Kubeš jasno. "Bude potřeba trochu sólovat, nemá cenu se snažit o nějaké velké kombinace. Huskies se položí v pěti lidech před branku a my proti tomu musíme hrát stejně jako Malmö. Vyvézt hru ven a potom si to rozehrát na jednoho, který pojede až do branky. Hráče na to máme," vysvětlil.

Změny skóre ze zápasů Malmö Open 2009 můžete sledovat on-line ZDE!

Nacka HI Stockholm - SKV Sharks Karlovy Vary 1:2
Branky a nahrávky: 13. Kasperi (Kusk) - 21. Kubeš (Fojtík), 29. Kubeš (Geier). Vyloučení: 1:1, bez využití.

Aktuální tabulky:

Skupina A
1. Oslo KHK       3 3 0 0 26:1  9
2. Tallin         3 2 0 1  8:8  6
3. IKS Atak       2 1 0 1  7:4  3
4. Velká Británie 3 1 0 2  5:14 3
5. Amsterdam 1    3 0 0 3  1:20 0

Skupina B
1. FIFH Malmö     3 2 1 0 16:1  7
2. Karlovy Vary   3 2 1 0 13:2  7
3. Nacka HI       3 1 0 2 12:5  3
4. Jordal KHK     2 1 0 1  4:10 3
5. Amsterdam A    3 0 0 3  0:27 0
Střípky z Malmö Open 2009
  • Zápas Velká Británie - Amsterdam 1 byl po předčasném odchodu Holanďanů z ledu kontumován 3:0 ve prospěch Británie
  • V zápase Británie - Amsterdam 1 zraněný holandský hráč byl již propuštěn z nemocnice
  • Tým Amsterdam 1 je složen převážně z handicapovaných hráčů, tým Amsterdam A převážně ze zdravých hráčů
  • Čeští junioři odehrají v sobotu dopoledne dvě utkání, kterými zkompletují svě vystoupení (od 8:30 vs. Nacka HI, od 9:30 vs. Oslo KHK)