HC Energie Karlovy Vary

S Kobrou hokejistky nezaváhaly

Ženy: HC Energie - HC Kobra Praha 4:1 (3:1, 0:0, 1:0)
Deváté kolo nadstavby ligy žen přivedlo na karlovarský zimní stadion pražské Kobry, které letos dokázaly Dračicím sebrat dva body. Přes nemocemi oslabenou sestavu tentokrát domácí hráčky komplikace nepřipustily a pro další průběh bojů o postup si připsaly povinné tři body. Dva kanadské body zaznamenaly Jana Fričová, Michaela Hornová a Eva Schildhalbelová.
Liga žen - skupina B, n9, so 14.2.2009, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Kobra
4:1
3:1, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: Fričová (I.Kotrbáčková), Hornová (Schildhabelová , Pecinová), Pecinová (Schildhabelová), Fričová (Pöpperlová, Wadowská) - Černá (Benešová). Vyloučení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Karlovy Vary: Lukešová - I.Kotrbáčková, S.Kotrbáčková, Hornová, Wadowská - Tumpachová, Pöpperlová, Mašková - Fričová, Hajdová, Mašková - Schildhabelová, Pecinová, Růžičková - Mokrošová

Komentář k utkání

V dalším utkání ligy žen si Dračice poradily se svými soupeřkami z Kobry Praha. Ty sice měly lepší začátek utkání a v 7. minutě se brankou Černé po asistenci Benešové ujaly vedení. Domácí stačili ještě v téže minutě vyrovnat, po pěkné přihrávce Ivany Kotrbáčkové skórovala Fričová.

V 10. minutě si za brankou vyměnily puk Pecinová se Schildhabelovou, následovala přihrávka na modrou a Hornová střelou k tyči zvýšila na 2:1. Devatenáctá minuta patřila Pecinové, která nejprve po individuální akci trefila tyč, ale po půl minutě proměnila dlouhý pas Schildhabelové v branku.

Dračice dále kontrolovaly utkání a po bezbrankové druhé třetině udeřily počtvrté na začátku třetí části. Wadowská vybojovala puk za vlastní brankou, následovala přihrávka Pöpperlové na modrou, ta prodloužila do jízdy Fričové, která nedala brankářce šanci. Při domácí gólmance Lukešové naopak stálo i štěstí, když dvě ze střel Kober zazvonily o tyčku.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Kliment (HC Energie Karlovy Vary): Dnešní sestava byla hodně oslabená. Některé hráčky nastoupily po nemoci, a na celkovém výkonu to bylo znát. Hráčky se nemohly dostat do tempa. Proti předchozímu utkání nám chyběl pohyb, tvořivost a bojovnost.

Fotogalerie