HC Energie Karlovy Vary

Čtvrtý ročník ankety Sympaťák O2 extraligy vyhrál Martin Straka!

Základní část O2 extraligy teprve vrcholí, jedna z cen předávaných po skončení celého ročníku nejvyšší soutěže už však zná svého majitele. V pořadí čtvrtým vítězem hlasování fanoušků o Sympaťáka O2 extraligy se stal plzeňský útočník Martin Straka. Bývalý člen národního týmu, který se v létě vrátil ze zámořské mise, navázal na triumfy Jána Lašáka, Miroslava Hlinky a Romana Málka. Cena tedy druhý rok po sobě zůstává na západě Čech, Plzeň napodobila předcházející dvojnásobné vítězství Pardubic.
Zatímco v minulých letech bojovala ve finále čtrnáctka hráčů, do níž každý klub nominoval jednoho hokejistu, letos vypadalo schéma ankety rozdílně. Na startu hlasovali zástupci fanklubů extraligových oddílů společně s novináři, z čehož vzešla finálové pětice.

Ta pak dostávala hlasy prostřednictvím sms zpráv nebo na webu Sympaťáka O2 extraligy. Kdo toužil po večeři s vítězem musel zvolit druhou variantu a zaregistrovat se pomocí jednoduchého formuláře.

Příznivci měli orientační přehled o vývoji hlasování pouze na internetu, kde se zobrazovaly průběžné výsledky. Až na konci soutěže byly zahrnuty i hlasy zaslané prostřednictvím mobilních telefonů. Právě to se v konečném účtování ukázalo jako klíčové.

V internetovém hlasování totiž zvítězil s nepatrným náskokem kladenský útočník Martin Procházka právě před jmenovcem Strakou, jemuž pomohly k titulu Sympaťák O2 extraligy hlasy z sms zpráv.

Na pomyslném bronzovém stupínku stane v konečném pořadí jediný obránce mezi finalisty, jímž byl litvínovský Jiří Šlégr. Čtvrté místo patří Jaroslavu Bednářovi ze Slavie, současnému králi kanadského bodování nejvyšší soutěže, pátý skončil vítkovický útočník Viktor Ujčík.

Cenu pro vítěze převezme Martin Straka na galavečeru Hokejista sezóny O2 extraligy z rukou Renaty Křížové z Prahy, která byla vylosována jako výherkyně z řad řádně zaregistrovaných hlasujících na webových stránkách ankety. Součástí výhry je také již tradiční večeře či oběd s vítězným Sympaťákem.