HC Energie Karlovy Vary

Energetici před play off pilně trénují

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy už klepe na dveře a příprava hráčů Energie je v plném proudu. Kouč Josef Paleček naordinoval svým svěřencům „pořádné“ tréninkové dávky. „Trénujeme třikrát denně. Dvakrát jsme na ledě a jednou v posilovně. Snažíme se vypilovat přesilové hry,“ přiblížil Marek Melenovský (na snímku) aktuální dění v prvním mužstvu karlovarské Energie.
S letní přípravou se to ale nedá srovnat. „Samozřejmě, že to nepřeháníme, ale snažíme se důkladně připravit. Nechceme nic ponechat náhodě a přes Litvínov postoupit,“ pokračuje jednatřicetiletý forvard Melenovský.

Hra v početní výhodě byla v podání energetiků v základní části jako „den a noc“. Někdy se dokázali prosadit třikrát za zápas. Jindy zase vyšli ve třech utkáních na prázdno. „Včerejší dopolední trénink byl zaměřen právě na přesilovky. Víme, že hra v oslabení a nebo v početní výhodě rozhoduje zápasy a v play off to platí dvojnásobně. Proto se snažíme na to zaměřit. Všichni hráči k tomu přistupují hodně zodpovědně,“ doplnil Melenovský.

Ve vyřazovacích bojích hrají prim brankáři. Loni začal jako jednička v litvínovské brance Petr Franěk. Letos to bude s největší pravděpodobností Jaroslav Hübl mladší, kdo půjde do bojů jako muž číslo jedna. „Oba to jsou výborní brankáři, ale na každého gólmana platí, že když se mu cloní a útočníci mu důrazně chodí do branky, tak nedokáže pochytat všechno,“ přiblížil Melenovský situaci okolo brankářů Litvínova.

Jaké z toho plyne ponaučení? Marek Melenovský to ví. „Musíme chodit před branku a hodně jim to znepříjemnit. Když to budeme plnit, tak se nám může dařit, jako tomu bylo v loňském roce,“ doplnil.

Energie v minulé sezoně začínala čtvrtfinále na vlastním ledě. Letos je tomu naopak. „Naším cílem je vyhrát alespoň jedno utkání v Litvínově. Kdyby se nám to nepodařilo, tak nemáme moc šancí na další postup. Podle mého je jedno jestli se začíná doma nebo venku,“ dodal Melenovský.

Související články

Soutěž | ne 1.3.2009

Zelená linka do kabiny energetiků