HC Energie Karlovy Vary

Musíme být aktivní, zní z karlovarské kabiny

Prazatím maximálně příznivý vývoj semifinálového souboje má ve čtvrtek na programu pátý díl. V něm mohou karlovarší bojovat o postup do finále. Na ledě pražské Sparty ale energetiky nečeká rozhodně nic snadného, což dobře ví i Jan Košťál a Lukáš Pech (na snímku).

„Sparta nemá co ztratit, tak po nás pude,“ míní Košťál

První formace bude nastupovat na elitní pětku Sparty s cílem eliminovat útočné snažení hvězd jménem Výborný, Broš, Kratěna.

K postupu chybí udělat jediný krok. Jak to vnímáte?
Nemůžeme se ohlížet za tím, že vedeme 3:1. Sparta je hodně kvalitní soupeř a nic jednoduchého nás nečeká. Musíme se po taktické stránce na ně důkladně připravit a předvádět takovou hru, jakou jsme se prezentovali předchozí dva zápasy.

Jako první útok jste začali opět střílet branky. To je i pro Vaši psychiku jistě příjemné, že?
Měli jsme takový malý půst, ale dokázali nás nahradit jiní hráči. Cennější než vstřelená branka jednotlivce je vítězství celého týmu. Hrajeme jako jedno mužstvo.

V holešovické Tesla Aréně je veliká ledová plocha. Jak vám to vyhovuje?
Je to hodně o bruslení. Sparťané tam mají více místa a my se je budeme snažit svým pohybem eliminovat. Musíme hodně střílet, protože se puky před branku neodráží, tak jako na Slavii. Ale já si myslím, že to bude dobré a že to zvládneme.

Jak může ovlivnit atmosféru zápasu to, že Sparta musí, vy můžete?
Nevím, jakým způsobem na nás nastoupí. Vedení 3:1 ještě nic neznamená. Když se podíváte na Vítkovice, tak ty také vedly nad Slavií, a jak nakonec dopadly. Počítají se čtyři vítězství a myslím si, že oni nemají co ztratit, a tak po nás půjdou.

Chceme postoupit do finále a uděláme pro to všechno,“ hlásí Lukáš Pech

Druhá pětka je plná dříčů. Lukáš Pech je jedním z nich. „Pro mě osobně je důležité dávat góly a na to, kdo chytá, se nekoukám. Můj tip je, že nastoupí Petr Přikryl,“ myslí si malý velký muž karlovarského útoku.

Už ve čtvtek může být rozhodnuto…
Toho jsme si plně vědomi, ale my se hlavně soustředíme na vlastní výkony. Samozřejmě, že chceme postoupit, a proto uděláme všechno.

Oba zápasy v Praze byly hodně odlišné. Druhé bylo plné soubojů…
První utkání se nám vůbec nepovedlo. Dostali jsme dva rychlé góly a už jsme se do utkání nedokázali vrátit. Sparta si to už pohlídala, ale my jsme jí to bohužel dovolili. Druhé utkání bylo o ničem jiném. Pokud budeme hrát jako ve druhém zápase, tak můžeme uspět. Jinými slovy, tudy vede cesta.

Sparta má kvalitní útočníky, kterým sedí široké hřiště. Dneska to bude také hodně o bruslení…
Vždycky je to o bruslení. Když nebudeme bruslit, tak nemáme šanci uspět. Sparta má šikovné útočníky, kteří dokáží toho prostoru využít. Naším cílem je, nedat jim kousek ledu navíc, oni jsou schopni hned vstřelit nějakou branku.

Související články

Reportáž | čt 26.3.2009

Sparta vrací sérii na západ Čech

Preview k zápasu | st 25.3.2009

Odpočinutí energetici míří opět do metropole