HC Energie Karlovy Vary

Fanoušci vzkazují: Kluci, na Slavii máte!

Do roka a do dne se karlovarská Energie probojovala do finále a opět jí stojí v cestě pražská Slavia. Celý Karlovarský kraj věří, že se týmu z lázeňské metropole povede soupeře porazit a letos získá titul. Kromě fantastické atmosféry na domácích utkáních se hokejistům podpory dostává i prostřednictvím naší zelené linky. Od počátku vyřazovacích bojů se na ní shromáždilo již před 700 vzkazů a přání.
Podle statistik je Lukáš Mensator nejlepším brankařem play off. O kvalitách karlovarské jedničky jsou přesvědčeni jak novináři, hokejoví odborníci tak i samotní fanoušci. „Oproti Slavii máme gólmana. Neruda nebo Furch nejsou takové osobnosti, jako je Lukáš. Má famózní formu a v současné době se mu nikdo v extralize nemůže rovnat,“ ozývá se z karlovarského kotle.

Poprvé za tři roky, během kterých obléká dres s velikým písmenem „e“, se na soupisce pro utkání neobjevilo jméno Ondřeje Němce. „On se brzo uzdraví a bude v pohodě. Do finále už nastoupí a určitě dá i nějakou branku. Ondra je kluk, který má silný kořínek,“ myslí si Jitka Formánková z Karlových Varů.

Mezi slavícími osobami v zelené v sobotu nemohl chybět ani Robert Bozděch, známý činovník fanklubu. „Kluci dokázali navázat na loňskou sezonu. Hodně lidí si myslelo, že Josef Paleček nedokáže zopakovat veliký úspěch Zdeňka Venery a ono se mu to povedlo. Podle mého názoru loňský rok byl hodně emotivní, letos už jsme všichni klidnější. Mám na mysli hráče, ale i nás fanoušky,“ začal popisovat své dojmy jeden z pořadatelů zájezdů a pokračoval: „Letos si to všichni více užíváme. Už to není takové to bláznění. Hráči přistupují k utkáním s chladnou hlavou a u nás je to podobné. Loni byla euforie, letos máme všichni jeden cíl. Tím je titul a podle mě ho získáme.“

Hokejová horečka však nezasáhla pouze stadionek v Dolní Kamenné. O hokeji se mluví i mimo centrum Karlovarského kraje. „Na Hřebečné se scházíme v hospodě. I když je během týdne zavřená, tak na hokej se otevírá. Kluci to loňské finále vrátí Slavii i s úroky. Z Prahy si přivezou po pátém zápase ten nejcennější pohár. Růžička nemá gólmana a Lukáš tolik branek jako Chábera nepustí,“ odhaduje Petr Gono z malé obce u Abrtam.