HC Energie Karlovy Vary

Mensator: Za vyrovnaného stavu bych si chybu vyčítal mnohem víc

Zápas chyb. Tak by se ze strany Energie dalo nazvat druhé utkání finálové série. Zaváhání se nevyhnulo ani domácí brankářské jedničce, při snaze o rychlou rozehrávku našel Lukáš Mensator jen hůl ostříleného Červenky. Jak uvedli i komentátoři přímého přenosu, šlo snad o první chybu sokolovského rodáka v play off. „Nějakou dobu mi to ještě v hlavě zůstane. V pondělí se ale musím probudit s tím, že na Slavii potřebujeme alespoň jednou vyhrát,“ uvedla hvězda Energie bezprostředně po zápase.
Druhé finálové utkání vám vůbec nevyšlo…
Od prvních minut se nám nedařilo. Mohli jsme jít do vedení. Kluci šli sami na gólmana, ale branku dát nedokázali. Pak měl ještě Pepa Řezníček nájezd a také nedal. Na druhé straně měl tu samou výhodu Bednář a proměnil jí. Jenom se potvrdilo pravidlo, nedáš – dostaneš. Od té doby jsme už tahali za kratší konec.

Jaroslav Bednář v prvním utkání téměř nebyl vidět. Ve druhém dal dvě branky, čím to?
Je to hlavně o tom, co my jako tým dovolíme. Tentokrát se dostal do dvou příležitostí a ty dokázal proměnit. Mě osobně překvapil tím, že se při nájezdu nenatlačil až ke mně a rychle vystřelil z kruhu. To mě hodně zaskočilo.

Před sérií Bednář přiznal, že je na vás připravený a nachystaný. Co si o tom myslíte?
Já jsem to už říkal několikrát. On má hodně způsobů zakončení a tyto střely jsou jeden ze způsobů. V posledních zápasech s Plzní volil kličku do bekhendu a to mu moc nešlo. Teď si řekl, že zkusí tohle. Musím se na to pořádně připravit a při zápasech na Slavii na to reagovat lépe.

Máte v hlavě nějakou databázi jeho zakončení?
On toho umí víc. Má výbornou střelu a téměř pokaždé se trefí tam, kam míří a kde vidí místo. On je doopravdy „pan Hráč“.

V utkání udělalo mužstvo řadu chyb, jedna se přihodila i Vám…
Takováhle chyba mi v hlavě nějakou dobu zůstane, protože to byla velice hrubá chyba, která ovlivnila celé utkání. Na druhou stranu v pondělí se musím probudit s tím, že jedeme třikrát na Slavii a musíme tam alespoň jednou vyhrát. To, co se mi přihodilo tentokrát, je hodně špatné, ale bylo to za stavu 3:1. Kdyby se mi to stalo za vyrovnaného stavu, tak bych si to vyčítal daleko více.

Slavia přeházela složení všech formací. Jak moc je složité na takovouto situaci zareagovat?
Pro mě osobně je to pořád stejné. Já se snažím sledovat akorát, jestli ten dotyčný je pravák anebo levák. Složení útoků si moc nehlídám. To je záležitost hráčů v poli a trenérů.

Související články