HC Energie Karlovy Vary

Na Prahu se valí zelená vlna!

Celý Karlovarský kraj zachvátila hokejová horečka. Odborové organizace, sportovní kluby i samotná města vypravují autobusy s fanoušky do Prahy na finálová utkání. Atmosféru před včerejší cestou přinášíme prostřednictvím několika fotografií. Jak se dočtete dále v článku, na dnešní utkání míří do Prahy ještě větší počet fanoušků v zelených dresech.
Generální partner karlovarského hokeje Sokolovská uhelná a. s., přesněji její odborová organizace, vypravila na včerejší finálový duel tři autobusy. „Ze Sokolova vyrážíme už v 11:15 hodin. První linka jede přes Vřesovou, kde nabíráme další zaměstnance do Chodova. Druhá linka jede přes Loket do Nového Sedla. Všechny tři autobusy se sjedou v Chodově a společně pokračují přes Karlovy Vary do Prahy. Poslední zastávku máme v Rybářích na Rozcestí,“ informoval odborář Radovan Třešňák. Dnes ve stejném čase a po stejných linkách vypravují odboráři dokonce čtyři autobusy.

Tradičním pořadatelem zájezdů fanoušků je také Fan Club Karlovarského Hokeje. Na třetí finálový zápas včera vypravil od zimního stadionu dva autobusy. „Na včerejšek se nám přihlásilo pouze sto dvacet lidí. Proto jsme jeli pouze ve dvou,“ přiznal trochu zklamaně předseda Viktor Tůša.

Oba tito pořadatelé vypravují zájezd fanoušků i na dnešní utkání. „Na středeční utkání byl větší zájem. Proto jsme museli počet autobusů navýšit,“ shodli oba hlavní organizátoři. Radovan Třešňák tak počítá se čtyřmi autokary a Viktor Tůša se třemi.

Výjezdy na utkání v metropoli ovšem nejsou pouze záležitostí zainteresovaných organizací. Zájezdy vypravují dokonce i některé obce. „Na semifinále jsme vypravili jeden autobus. Na finále možná také jeden vypravíme, ale to až podle zájmu obyvatel. Předběžně počítáme, že bychom jeli až na sedmé utkání,“ referovala paní Wiedová z kanceláře starostky města Horní Slavkov. Podobně uvažují i v Toužimi. Dalším tradiční pořadatel hokejových zájezdů Sportovní klub z Božíčan musel od podobných akcí ustoupit. „Měli jsme vlastní autobus, se kterým jsme jezdili. Bohužel byl už v takovém stavu, že jsme ho museli zrušit. Proto už nic nepodnikáme,“ dodal předseda SK Božičany Petr Ernst.