HC Energie Karlovy Vary

Cesta k úspěchu podle trenéra Antonika: Vůle a bojovnost

Karlovarští hokejisté navázali ve středu na úterní výhru v penaltovém rozstřelu dalším úspěchem, když v ofenzivní bitvě přestříleli domácí Slavii 6:4. Asistent hlavního trenéra Mikuláš Antonik však zůstává i přes nadějný stav série nohama na zemi. Po vydařeném utkání ocenil zejména týmové pojetí hry svých svěřenců.
Energetici se dostali do vedení hned v prvním střídání, kdy svou cestu k hattricku odstartoval Václav Skuhravý. „Bylo pro nás důležité, že jsme byli stále ve vedení a Slavia musela celý zápas dotahovat. V obraně to dnes nebylo takové, jako v předchozím zápasu. I proto jsme rádi, že se nám nakonec opět podařilo odskočit na dvoubrankový rozdíl a dovést utkání do vítězného konce,“ shrnuje průběh duelu trenér Antonik.

Rychlá úvodní branka jakoby odčarovala pevné defenzivy z předchozího klání. Skóre první třetiny se zastavilo až na stavu 3:3. V ofenzivním festivalu se na obou stranách objevovalo až příliš skulinek před oběma brankaři. „Snažili jsme se hráče nabádat, aby se hra v obraně zlepšila. Každý hráč, který šel na led, věděl, že to dnes není vzadu úplně ono. Obrovskou bojovností a vůlí se nám to nakonec podařilo uhrát,“ nachází nejdůležitější recept na úspěch.

Hlavní hvězdou utkání se stal se čtyřmi kanadskými body Václav Skuhravý. Přestože karlovarský kapitán zatím procházel vyřazovacími boji bez výraznějšího zápisu do statistik, ve středu přidal ke svému tradičnímu vůdcovskému výkonu i hattrick a přihrávku. V utkání se navíc trefil i Jaroslav Kristek, který se po dlouhodobém zranění pomalu dostává do obvyklé herní pohody. „Hráči, kteří měli jakýsi pomyslný dluh, měli obrovskou motivaci. Snažili se vložit do hry úplně všechno a podařilo se jim to,“ kvituje dlouho očekávané příspěvky útočných es Energie.

Karlovarští se dvěma výhrami v Aréně O2 dostali k finálovému mečbolu. Stav série 3:1 je ale vždy ošidný. O tom se ostatně přesvědčili ve čtvrtfinále právě proti Slavii hokejisté Vítkovic. Ke konečnému úspěchu stále vede nejtěžší kus cesty. To dobře ví i Mikuláš Antonik: „Nad tím nemůžeme vůbec přemýšlet. Musíme jít postupně za svým cílem, bojovat dále a podávat nadstandardní výkony.“

První šanci na ukončení série mají energetici už v pátek, kdy se opět postaví mezi mantinely vysočanské arény. „Doufám, že nás naši fanoušci opět přijedou v co největším počtu podpořit. Těšíme se na ně,“ zve na páté finálové utkání karlovarské příznivce.

Související články