HC Energie Karlovy Vary

Nová hala, kvalitní tým a Liga mistrů, hlavní lákadla pro nové posily Energie

Karlovarský hokejový klub představil v pondělí na tiskové konferenci kvarteto nových posil. Největší jméno si zatím v hokejovém světě udělal útočník Václav Pletka, velkými posilami by ale měli být i perspektivní obránci Parýzek a Mucha. Již zkušeným extraligovým harcovníkem je další bek David Hájek. A co nové tváře do Karlových Varů přilákalo? Hlavně nová hala, kvalitní tým a pak také premiérová účast v Lize mistrů.
Nejdelší kontrakt s karlovarským klubem podepsal nadaný obránce Martin Parýzek. Stabilní účastník mládežnických výběrů ČR na světových šampionátech přichází na západ Čech se čtyřletým kontraktem. „Měl jsem nabídku z Českých Budějovic i z Karlových Varů. V Budějovicích jsem vyrůstal, navíc tam stále studuji školu. Nebylo to pro mne snadné rozhodování, ale přesvědčilo mě perfektní jednání ze strany klubu, Karlovy Vary jsou navíc krásné město, tým je zde výborný, proto jsem nakonec zvolil Energii.“ popsal svou cestu do lázeňského města navrátilec ze zámořského angažmá.

Druhou, a o poznání zkušenější oporou zadních řad, se stal David Hájek. Juniorský mistr světa již jednu sezonu v Karlových Varech odehrál, poslední roky ale válel v první obranné formaci Kladna. „Ve Varech jsem již jednou působil a byl jsem tady spokojený. Od té doby zůstal tým hodně podobný. Je pro mě důležité, abych měl kolem sebe známé lidi. Velkou roli hrály i ambice klubu,“ přibližuje David Hájek.

Obranné nováčkovské trio doplnil slovenský zadák Ján Mucha. Ten v posledních letech působil v Českých Budějovicích a patřil zde k hlavním oporám defenzivy. Dokonce si již vyzkoušel i dres slovenského národního mužstva v kategorii seniorů. „V Budějovicích mi skončila smlouva a Karlovy Vary předvedly nejlepší jednání. Moc se těším na novou halu. Věřím, že to tady bude velmi dobré,“ vyprávěl optimisticky Ján Mucha.

V útočných řadách se objevilo jen jedno nové jméno, zato hvězdné. Do týmu úřadujícího mistra extraligy přichází Václav Pletka, který ve své kariéře střílel branky nejen v české extralize, ale i v Rusku nebo Americe. Jednou dokonce naskočil v dresu Philadelphie i v NHL. „V Liberci mi skončila smlouva a na nové jsme se nedohodli. Poté přišla kvalitní nabídka z Karlových Varů. Je tady kvalitní mančaft, budeme se stěhovat do nové haly a čeká nás i Liga mistrů. Proto jsem se rád rozhodl pro Energii,“ zmiňuje hlavní důvody svého příchodu do Karlových Varů Václav Pletka.