HC Energie Karlovy Vary

Energetici vykopali fotbalový pohár Ludwiga Mosera

Karlovarští hokejisté již poněkolikáté předvedli, že se umí prohánět nejen na ledové ploše, ale třeba i na fotbalovém pažitu. V obdobě futsalu hrané pod širým nebem vybojoval tým HC Energie ve složení Tomáš Brňák, Jan Košťál, Lukáš Pech, Roman Prošek a brankář Rastislav Dej putovní trofej pojmenovanou po známém karlovarském skláři. Lukáš Pech (na snímku) se navíc stal nejlepším střelcem celého sobotního turnaje.

Fotbalové klání deseti mužstev se uskutečnilo 27. června na fotbalovém hřišti v Dalovicích. Letošní osmý ročník, který pořádá Fotbalový klub sklárna Moser za přispění vedení sklárny a její odborové organizace, se uskutečnil letos poprvé venku. Na turnaji se představila mužstva HC Energie Karlovy Vary, Rádia Egrensis, Pivovaru regent Třeboň (staří a koloušci), dalovický tým fotbalistů Čechie a pět mužstev zaměstnanců sklárny Moser včetně žáků připravujících se na profesi skláře. Všichni příchozí byli svědky pěkných sportovních výkonů v atmosféře, která byla více než přátelská, hráči se chovali férově. Všichni účastníci si odnesli hodnotné ceny.

Vítězi se stali hokejisté Energie, když ve finále jedinou brankou přehráli Technický úsek sklárny Moser. Jeden z nejhůře nasazených týmů v průběhu turnaje příjemně překvapil a energetikům byl důstojným soupeřem. Vítězové si s ostatními cenami odnesli ještě putovní pohár Ludwiga Mosera, který loni vítězné mužstvo Radia Egrensis neobhájilo. Po třech po sobě jdoucích vítězstvích jednoho mužstva, což se zatím ještě nepodařilo, pouť současného poháru skončí a ve sklárně Moser bude vyroben nový.

V nedaleké restauraci se po sportovním klání a předání cen konala společná zábava, výtěžek ze vstupného byl věnován, stejně jako v minulých letech, mateřské škole ve Staré Roli. Počasí se vydařilo a ukázalo se, že venkovní prostory jsou lepší, než stísněné podmínky předchozích ročníků uskutečněných v hale. Již nyní mají pořadatelé spoustu nápadů, jak oživit a zpestřit následující ročníky.

Ocenění

1. místo - HC Energie Karlovy Vary
2. místo - Technický úsek – Patrioti - firma MOSER a.s.
3. místo - Radio Egrensis

Nejlepší hráč - Jan Sulek (Pivovar Regent - Koloušci)
Nejlepší střelec - Lukáš Pech (HC Energie)
Nejlepší brankář - Alexander Myronov (Technický úsek - Patrioti - MOSER a.s.)
Nejaktivnější hráč v letech - Vadim Simis (Technický úsek - Patrioti - MOSER a.s.)

Fotografie

Snímky z fotbalového odpoledne v Dalovicích si prohlédněte v galerii.