HC Energie Karlovy Vary

Energetici svou premiéru v KV Areně zvládli

Pohár: HC Energie - Liberec 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)
Karlovarští hokejisté stylově pokřtili své nové sídlo a v prvním utkání na ledě KV Areny přehráli v napínavé bitvě Bílé Tygry z Liberce. Klíčovým mužem utkání se stal domácí kapitán Skuhravý (na snímku), který svými dvěma trefami a jednou přesnou asistenci nasměroval energetiky ke zdárnému konci.
Příprava na sezonu, pohár, út 4.8.2009, KV Arena
Karlovy Vary
Liberec
4:2
1:0, 1:2, 2:0
Branky a nahrávky: 8. Hluchý (Prošek, Kristek), 28. Skuhravý (Košťál, Němec), 52. Němec (Skuhravý, Zaťovič), 60. Skuhravý - 25. Bárta (Urban), 33. Klimenta (Hunkes, Kašpařík). Rozhodčí: Zubzanda - Gerát, Sentenský. Vyloučení: 4:5. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 3540. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Hájek, Dobroň, Čutta, Prošek, Mucha, Brňák, Parýzek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Hluchý, Kristek, Pletka - Haščák, Melenovský, Skladaný - Zucker, Dej, Zaťovič
Liberec: Fikrt - Rýgl, Harant, Čakajík, Moravec, Derner, Hunkes, Jareš, Kolmann - Víšek, Kašpařík, Ondřej, Podkonický, Vantuch, Klimenta, Špaček, Dušek, Kica, Jech, Urban, Bárta

Komentář k utkání

Energetici začali svůj premiérový zápas v novém domově opatrněji, ale velmi rychle začali získávat pevnou půdu pod nohama a brzy zatlačili i na brankáře hostí Fikrta. Své nedávné spoluhráče mohl už po pěti minutách rozesmutnět Pletka, který si ukázkově položil gólmana, a užuž mířil do opuštěné klece. Na brankové čáře ale vše zachránil obětavý Derner. O chvíli později již nová aréna poprvé explodovala nadšením. Prošek vyslal mezi obránce Milana Hluchého, jenž si pohrál s Fikrtem a mezi jeho betony skóroval.

Krátká ubráněná dvojnásobná přesilovka vlila vzápětí hostím do žil čerstvou krev, ale srovnání se Liberečtí dočkali až v prostředním dějství. Mensator nejprve pokryl otočku Haranta a odolal i náporu Podkonického s Vantuchem v přesilovce, nečekanému zakončení Michala Bárty už v cestě za brankovou čáru zabránit nedokázal. Skóre bylo vyrovnané jen tři minuty. Skuhravý nejprve svou dělovkou golfovým úderem rozezvučel břevno, při dalším střídání už ale volil své obvyklé zakončení. Po dravém průniku podél hrazení našel dostatek sil i pro důraznou koncovku z bezprostřední blízkosti.

Vyrovnanost soupeřů na ledové ploše brzy vyjádřil také na ukazateli stavu liberecký Klimenta jehož těžko popsatelný švih bekhendovou stranou čepele poslal kotouč přesně nad rameno domácího gólmana. Závěr třetiny ovládli k trvalému, ale platonickému tlaku Severočeši. Mensator už vážně zasahovat nemusel.

Ve třetí třetině se ujali iniciativy opět domácí borci. Němec svůj dravý únik nedokázal v tísni u tyče proměnit a mimo tři tyče mířil se svou ranou i Košťál. Domácím se důraz nakonec vyplatil. Skuhravý podržel v rohu kluziště kotouč, v tísni nasměroval kotouč před branku, kde jemnou tečí dokonal dílo Ondřej Němec.

Energie v závěrečné desetiminutovce svého soupeře ještě více zmáčkla. Dej ale u tyče nepřehodil Fikrtův beton. Jedinečnou šanci na srovnání spálil Podkonický, jemuž rána z první nesedla a Mensator pouze lehce stáhl kotouč do své rukavice. Poslední možnost dostali Tygři v závěrečné minutě. Přesilovkovou kombinaci se jim ovšem ani s šestým hráčem v poli rozehrát nezdařilo, naopak se s pukem do úniku protlačil Skuhravý a střelou do prázdné branky zpečetil domácí vítězství.

Ohlasy trenérů

Josef Paleček (HC Energie Karlovy Vary): Spokojen jsem jen částečně. Spokojený jsem s tím, že jsme dnes vyhráli a novou arénu pokřtili vítězstvím. Neodehráli jsme špatný zápas, ale bylo vidět, že pořád máme začátek sezony a jsou tam určité věci, které se musí zlepšovat. Soupeře jsme přehráli, měli jsme daleko víc šancí než oni, ale koncovka nebyla taková, jak bychom si představovali. Naopak soupeř nám z těch mála šancí, co měl, dokázal dát dva góly. To by se stávat nemělo, v obraně máme ještě určité rezervy.

Fotogalerie

Související články