HC Energie Karlovy Vary

Druhé kolo poháru nabídne souboj mistrů

Kolotoč přípravných utkání začíná nabírat na obrátkách a již dva dny po premiéře v domácí aréně vyjíždějí energetici na led soupeře. Ve čtvrtek od 18:00 je na severu Čech čekají prvoligoví mistři, kteří si po skalpu Mladé Boleslavi dělají zálusk i na průběžné vedení v pohárové skupině B. Utkání z Ústí nad Labem, ve kterém proti svým bývalým spoluhráčům zřejmě nastoupí i útočník Jan Alinč, přineseme ve stručné online reportáži.

O soupeři

Pohádka Ústeckých Lvů netrvala dlouho. V předminulé sezoně mužstvo se severu Čech poprvé ve své více jak padesátileté historii nastupovalo v nejvyšší české soutěži, aby ji záhy po jednoznačném průběhu baráže opět opustilo. „Do tří let bych tu chtěl opět mít extraligu,“ prohlásil Robert Kysela před loňskou sezonou. Nový generální manažer Ústí zřejmě netušil, jak blízko splnění tohoto cíle bude klub již v první sezoně pod jeho vedením. Lvi s luxusním náskokem deseti bodů ovládli základní část, bez větších obtíží v play off přešli přes Benátky a Hradec Králové a v napínavém prvoligovém finále přehráli i ambiciózní brněnskou Kometu. Na Mladou Boleslav, která už v extralize sehrála poměrně důstojnou roli, už ale Ústeckým síly nezbyly.

Že si i v nové prvoligové sezoně severočeský klub klade ty nejvyšší cíle, nasvědčují i jména posil, která v létě představil. Nové trenérské duo Petr Rosol – Milan Skrbek sice už nemůže počítat s útočníky Prorokem a Špirkem a obráncem Tůmou, zárukou kvalitní ofenzivy by se ale měla stát dvojčata Michal a Roman Pšurný, stejně tak jako Slovinec Pajič. Nejnovější posilou Lvů je pak Karlovarákům dobře známý forvard Jan Alinč, který ukončil své čtyřleté angažmá v Německu, kam odešel právě z Karlových Varů. Zajímavá je i situace Ústí na poli brankářů, kde sedmatřicetiletého Salfického doplnil devětatřicetiletý Zdeněk Orct. Brankářskou trojici uzavírá mladík Radek Fiala.

Poslední utkání

Kvalitu kádru naznačili Lvi už v prvních dvou přípravných zápasech, ve kterých sehráli vyrovnané partie s extraligovými mužstvy. Těšit je může jak prolomení série osmi porážek v řadě s Mladou Boleslaví, tak vysoký počet nastřílených branek.

BK Mladá Boleslav – HC Slovan Ústečtí Lvi 4:5 (2:1, 1:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Boháč (Šterbák), 14. Kasík (Gajovský, Žabka) 28. Boháč (Bahenský) 42. Bahenský (Sýkora), 42. Bahenský (Sýkora) - 16. O. Kříž (Janků, Alinč), 30. Mikulík (Klobouček, Pšurný), 34. Janků (Alinč, Gýna), 38. Šaffer (Alinč, Gýna), 47. Kloz (Čaloun, Pazourek).
Sestava Ústí: Orct - Kříž, Gýna, Vobořil, Zeman, Klobouček, Mizera, Novotný, Brož - Janků, Alinč, Šaffer, Čaloun, Pazourek, Kloz, Kříž, Mikulík, Pšurný, Dragoun, Vrtek, Přeučil.

HC Energie Karlovy Vary – Bílí Tygři Liberec 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 8. Hluchý (Prošek, Kristek), 28. Skuhravý (Košťál, Němec), 52. Němec (Skuhravý, Zaťovič), 60. Skuhravý - 25. Bárta (Urban), 33. Klimenta (Hunkes, Kašpařík).
Sestava Energie: Mensator - Němec, Hájek, Dobroň, Čutta, Prošek, Mucha, Brňák, Parýzek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Hluchý, Kristek, Pletka - Haščák, Melenovský, Skladaný - Zucker, Dej, Zaťovič.

Průběžná tabulka

                  Z  V  Vp Pp P Skóre Bodů
1. Karlovy Vary   1  1  0  0  0  4:2   3
2. Ústí nad Labem 1  1  0  0  0  5:4   3
3. Litvínov       0  0  0  0  0  0:0   0 
4. Mladá Boleslav 1  0  0  0  1  4:5   0
5. Liberec        1  0  0  0  1  2:4   0¨

Související články