HC Energie Karlovy Vary

Sledge hokejisté se i s posilou sešli k prvnímu tréninku

Dvojnásobný sledgehokejový mistr, Sportovní klub vozíčkářů Sharks Karlovy Vary, se ve středu 5. srpna poprvé sešel na ploše tréninkové haly KV Arény, aby zahájil přípravu na novou sezónu. Do soutěže rozšířené o nový klub ze Studénky budou Žraloci vstupovat s cílem do třetice vybojovat titul a získat tak do trvalého držení pozlacený pohár.

Do sezóny 2009/2010 vstoupí Žraloci v neděli 13. září právě na ledě nováčka ze Studénky. Letní příprava začala více než měsíc před startem dalšího ročníku České sledge hokejové ligy a jak potvrdil i Jiří Berger, zdravé očekávání už je v týmu znát. "Na úvodním tréninku se nás sešlo čtrnáct a na to, po jak dlouhé době jsme byli na ledě, tak jsme si zatrénovali v hodně vysokém tempu," řekl kapitán Sharks a ikona klubu v jedné osobě.

Sledge hokejisté zůstanou i po přesunu do KV Arény věrni formátu dvou tréninků týdně, konrétně o středách a sobotách. Všechny tréninkové dávky i soutěžní zápasy základní části proběhnou v malé hale. Přípravná fáze bude mít svůj vrchol v týdnu od 17. do 21. srpna, kdy Žraloci budou nabírat kondici na ledě a v posilovně každý den. Náročné tréninky pak českým mistrům zpestří přípravné zápasy s Kolínem (21. srpna v Ostrově) a se Spartou Praha (30. srpna v Mostě).

Otevření KV Arény se probírá ze všech úhlů pohledu, a tak nenechme stranou ani ten tělesně handicapovaných sportovců. "Trochu nás mrzí, že jsme nedostali původně plánovanou stálou šatnu," povzdechl si Jiří Berger. "Bylo by příjemné, kdybychom si nemuseli pořád vozit všechny věci s sebou domů, navíc oproti staré hale je šatna dost daleko od parkoviště, takže v tomto ohledu je to pro nás náročnější. Nadšení jsme naopak třeba ze skvělých bezbariérových sprch, které jsou daleko komfortnější hlavně pro kluky na vozíku," shrnul první pocity z novostavby 34letý sledgehokejový mazák.

Po novém karlovarském ledě se ve středu 5. srpna proháněla také známá tvář reprezentačního obránce Tomáše Kvocha. Velezkušený matador se na západ Čech vrací po jednoroční odbočce přes Olomouc, se kterou získal překvapivou bronzovou medaili. Po oslabení kádru Olomouce v souvislosti s přestupem či hostováním několika hráčů v nově založené Studénce se ale Kvoch rozhodl vrátit do Karlových Varů, kde očekává dobrou přípravu na březnové paralympijské hry v Kanadě.