HC Energie Karlovy Vary

Starší dorost stříbrný na turnaji v Litvínově

Zajímavou zápasovou vložku mají za sebou starší dorostenci HC Energie. O uplynulém víkendu se sešla silná konkurence na stadionu Ivana Hlinky, aby bojovala O putovní pohár města Litvínova. Mladí energetici si ze severních Čech odvážejí lichotivé druhé místo, a spokojený tak mohl být i trenér Václav Eismann: "Potěšitelný je fakt, že hráči jsou ochotní dát do hry spoustu úsilí a odhodlání, kterým dokážou eliminovat přednosti i případně talentovanějších týmů." Další významné klání mají starší dorostenci před sebou již koncem tohoto týdne (15. a 16. srpna), kdy je v KV Areně na programu tradiční Turnaj o pohár hejtmana Karlovarského kraje.
Naděje karlovarského hokeje zvládly během dvou dní hned čtyři zápasy se silnými soupeři. Výsledkově se nepovedl jen jediný, s pražskou Spartou. I přes končené skóre 1:7, drželi Karlovarští dlouho s pozdějším vítězem celého turnaje krok.

„S přístupem hráčů k přípravným zápasům můžeme být celkem spokojeni. Herně jsme propadli pouze se Spartou v závěrečné dvacetiminutovce, tam se nám naprosto rozpadla organizace hry a ze stavu 1:1 po dvou třetinách byl potom takový debakl," komentuje dosavadní průběh přípravy hlavní trenér staršího dorostu Václav Eismann.

Příprava na ostrý extraligový start se již dostala do svého posledního měsíce, a tak již lze vypozorovat, které herní činnosti bude nutné do začátku soutěže vypilovat. „Kvalitní konfrontace nám odhalila rezervy v obranné aktivitě po ztrátě kotouče. Tam musíme daleko rychleji reagovat, jinak nás soupeři budou trestat. No a samozřejmě koncovka, kde věřím, že mohou přijít vhod rady a zkušenosti Ivo Proroka," připomíná silnou osobnost svého asistenta.

A jak se bude dále vyvíjet kádr staršího dorostu HC Energie? „V turnaji jsme ještě nemohli použít žádného z útočníků ročníku 1992, neboť všichni jsou stále v kádru juniorů. Do mistrovských zápasů s některými z nich počítáme,“ připomíná závěrem.

O PUTOVNÍ POHÁR MĚSTA LITVÍNOVA – výsledky HC Energie


HC Energie Karlovy Vary – HC Sparta Praha 1:7 (Csamango)
HC Energie Karlovy Vary – HC Plzeň 6:3 (Tomeček 2, Táborský, Zadražil, Beran, Csamango)
HC Energie Karlovy Vary – HC Litvínov 4:5 po SN (Táborský 2, Troška, Zadražil)
HC Energie Karlovy Vary – KLH Chomutov 4:2 (Kubáč, Winkler, Svoboda, Tomeček).

Konečné pořadí turnaje

1. HC Sparta Praha 11bodů
2. HC Energie Karlovy Vary 7bodů
3. HC Plzeň 6 bodů
4. KLHChomutov 3 body
5. HC Litvínov 2 body