HC Energie Karlovy Vary

Je to milé překvapení, radoval se Němec z reprezentační pozvánky

Za několik málo dní v KV Areně vypuknou České hokejové hry, na kterých se představí i borci z domácí Energie. Všichni čtyři už mají s hrou na mezinárodní úrovni zkušenosti, Ondřej Němec si dokonce zahrál na posledním světovém šampionátu. Přesto si pozvánky od Vladimíra Růžičky cení, zvlášť když se představí před svými fanoušky. „Budeme se chtít předvést v tom nejlepším světle,“ vzkazuje.

Pro Ondru Němce je pozvánka do národního mužstva hodně překvapivá. Jak se o ní dozvěděl? „Teď od vás. Zatím jsem po tom nepátral. Je to milé překvapení,“ radoval se obránce v pondělí odpoledne.

Euro Hockey Tour v Karlových Varech načíná ročník, ve kterém se můžeme těšit i na olympijský turnaj. Když se k tomu připočtou zápasy před fanoušky z domácího klubu, má celá karlovarská čtyřka o motivaci postaráno. „Tím, že je to v Karlových Varech, tak to bude pro nás trochu specifické. Budeme se chtít předvést v tom nejlepším světle,“ přiznal Ondra Němec.

Několik zkušeností s mezinárodním hokejem čerpali energetici i v posledních dnech, kdy se účinkovali na turnaji ve švýcarském Zugu. „Byl to kvalitní turnaj, na kterém startovali výborní soupeři. Jak Zug, tak Mannheim jsou špičková mužstva ve svých soutěžích. Odehráli jsme tři velice dobrá utkání, i když dvě nedopadla podle našich představ. Konfrontace s takovými mužstvy byla dobrá a představuje ponaučení do soutěže,“ zhodnotil Němec obecně poslední tři zápasy.

Do hodnocení turnaje herního projevu mužstva už se ale Ondrovi tolik nechtělo. „Jak jsem hrál já, to mi nepřísluší hodnotit. Od toho jsou jiní, kompetentnější lidé. Do začátku soutěže máme ještě jako tým, co ladit. Musíme vychytat ještě nějaké chyby,“ uzavřel rozhovor.