HC Energie Karlovy Vary

Jaroslav Kristek: I v přípravném utkání se najdou chybičky

V zápase proti Mladé Boleslavi se stal nepřehlédnutelným díky vstřelenému gólu a přihrávce, která také následně skončila za zády brankáře. Řeč je o Jaroslavu Kristovi, kterého jsme požádali o stručné zhodnocení zápasu.

Jaroslave, mohl byste svými slovy popsat situaci, která díky Vám Energii vynesla zvýšení stavu na 3:1?
Tam došlo ke střele, která se odrazila ke Kubovi Čuttovi, ten naznačil, že bude pálit, já jsem mu najel do kruhu, tam mi puk posunul. Poprvé jsem střílel po zemi, brankář to vyrazil na pravou stranu, vyražený puk jsem dojel, viděl jsem, že gólman leží, tak jsem to zvednul a vyšlo to.

Střela byla tedy i v té nepřehledné situaci přesně mířená do růžku?
Tak já to zvedám vždycky, snažil jsem se tedy i teď dostat puk výš.

S Mladou Boleslaví šlo již o druhý zápas, připravovali jste se nějak důkladněji, když jste věděli, co od ní čekat?
Nijak speciálně, pořád šlo o přípravný zápas. Máme spoustu zraněných a na hráčích byla jistě cítit únava ještě ze Švýcarska, neustále to máme v nohách, bylo to docela náročné. Takže asi i první třetina nebyla taková, jakou bychom si představovali. Do další části jsme se trošku zvedli. Avšak o speciální přípravě opravdu mluvit nejde, tu si necháváme na sezonu.

Lze tedy považovat utkání jako příležitost pro vyzkoušení různých možností a taktik?
Určitě se snažíme do hry přenést to, co zkoušíme na trénincích a přípravné zápasy jsou k takovému testování ideální. Jak už jsem ale říkal, máme spoustu zraněných hráčů, takže i pětky se mění a ještě měnit budou.

Kdybyste tedy měl celkově shrnout dnešní utkání, jste spokojení s předvedeným výkonem?
Ta první třetina z naší strany nebyla moc dobrá, potom se to trošku vylepšilo, ale vždycky se najdou chybičky jak v obranném, tak útočném pásmu a pořád je co pilovat.